Ainie


Biodata

nama : Ainie Sarfen
Pekerjaan : Pelajar Perakaunan (MSU)
Asal/tempat tinggal : Pahang
– umur : 22 tahun (2016)
– minat dan kelebihan : menyanyi

 

Pencapaian

Ke-7 (12 Peserta) P1M5 .


 

Pusingan 1 Musim 5 :
Tempat ke-7 (12 Peserta)

(34 Tamu SV)


6.5 Tim SV
6.8 Mata (34 Tamu SV)
Azhar Imran
Sy suka penghayatan ainie. Nampak ainie menjiwai lirik lagu ni. Tapi apapun pitching kena jaga ye. Key lagu ni pun agak rendah. So tak dapat nak judge range suara ainie. Tone tu ada. And part last chorus tu mcm hilang arah. Taktau nak kemana. Dia mcm eh eh eh kemana ni?
Shahrul Hafiz
Tahniah untuk penyertaan anda buat pertama kali. Anda mempunyai tone yang best dan sedap didengari. Feel pada nyanyian anda pada permulaan nampak dan bila sampai selepas klimaks ianya nampak seperti hilang arah sekejap. Lontaran anda kurang nampak power dan dinamik pada lagu anda nyanyikan juga agak kurang. Pitching tiada nampak masalah yang ketara cuma ada la sikit2 lari tu. Tempo ada sedikit masalah untuk beberapa tempat sahaja. Persembahan anda juga nampak sempoi. Ianya saya nampak seolah olah sedang melihat DJ Radio sedang berceloteh di konti radio dan ekspresi muka anda saya tidak dapat melihat menyeluruhnya. Wajah anda dihalang oleh filter micing ketika menyanyi.
Zainal Zulia
Persembahan Ainie dipilih untuk Top 12 kerana saya sukakan 'presence' anda untuk lagu ini. Vokal anda punyai karekter dan tone yang sesuai, disamping feel yang sampai. Walaupun saya sedar juga, dengan persembahan ini, tidak mungkin anda boleh memenangi pusingan ini. Kerana ramai yang lebih 'kuat' penyampaiannya, tapi saya masih nampak persembahan anda hidup.
Pic & Tempo
Penghayatan
Persembahan

Komen Lain : Tulis Di Sini :
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}