Altaf Darwish


Biodata

Nama : Abdul Aziz bin Abdullah
Pekerja : pensyarah
Asal : Melaka
Umur : 29 (2016)

 

Pencapaian

Ke-8 P1M5
Juara P4M4


 

Pusingan 1 Musim 5 :
Ke-8 (12 Peserta)

(37 Tamu SV)

6.7 Tim Arab SV
6.6 Mata (37 Tamu SV)
Azhar Imran
Strength: Ure a good singer bro. Terkejut tak? Tone anda cantik. Ada sikit2 macam Cikgu Sharul. Pitching bagus, intonation pon stable n consistent even di high registers. Bakat awak besar tapi awak taktau mcm mana nak guna pakai.Weakness: Awak umpama ada kereta BMW tapi taktau nak bawa. Kehulu kehilir. Pusing sana sini tak reti nak bawa kereta straight. Belajar nyanyi SIMPLE. Tolong buang lenggok dangdut mengarut yang tak kena tempat. Suara yg lunak disia-siakan dgn bad habits. Belajar nyanyi dgn penghayatan lirik yang betul. Bayangkan awak nyanyi kepada ibu tersayang. Awak perlu belajar nyanyi secara jujur. Bukan sekadar nak "impress" org dgn lenggok2 yg sebegitu. Saya look forward utk dengar lagu awak lepas ni. Harap awak belajar sesuatu disini.
Shahrul Hafiz
Tone anda sama seperti artis yg sudah sedia ada Anuar Zain. Feel anda ada pada lagu dibawakan. Lontaran yg kurang padu dan teknik anda menyanyi byk kpd whisper dari awal hingga akhir. Ia tidak ada dinamik. Tempo ada yang lari sampai lenggok ada yang tak match dengan muzik. Timing masuk dan stop x sama. Gaya persembahan anda best dan pemakaian scarf tu menampakkan anda adalah steven tyler (aerosmith) di dalam sajakiri vocal. (Your trademark bro!). Vibrato anda kemas dan lembut kene pada lagu ballads. Tahniah kerana anda berjaya memasuki M5P1 ni dan nampak kesungguhan awak utk mencapai matlamat awak utk ke final itu ada. Kipidap bro.
Zainal Zulia
Kuat elemen Anuar Zain (siap ada hembusan nafas pada awal lagu). Penyampaian anda baik, cuma originaliti anda kurang. Masih ada feel tersendiri, vibrato juga kemas ( walau ada ketika ia beralun pada tempat kurang sesuai).Walaupun persembahan ini menduduki tangga Bottom 6, tapi pendapat saya ini lebih baik berbanding ketika anda menjadi Juara P4M4 dulu. Mungkin kerana Musim 5 ini lebih kompetitif. Untuk perspektif ini, tahniah saya ucapkan.
Pic & Intonasi
Penghayatan
Originaliti

Komen Lain : Tulis Di Sini :
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}

Pusingan 4 Musim 4 :
Juara (10 Peserta)

(20 Tamu SV)

6.7 Tim SV
7.1 Mata (20 Tamu SV)
Kelebihan
Kawalan vokal yang baik. Mempunyai lengkok RnB yang baik. Tiada masalah dari segi pitching.
Kekurangan
Tapi key lagu ini agak tinggi untuk Altaf. Susunan lagu juga akan tidak sesuai, serta vokal anda kedengaran agak lemah dengan muzik.
Kesimpulan
Anda merupakan pencabar terkuat untuk saingan ini. Lontaran vokal anda baik, tapi harus berhati-hati dengan lengkok, agar tidak keterlaluan.
Pic & Tempo
Penghayatan
Persembahan

Komen Lain : Tulis Di Sini :
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}