Amira


Biodata

Nama : Siti Nuramira
Umur : 20 thn
Tinggal di Melaka

Pencapaian

Ke-3 SVM8(A)


 

SVM8 (A):
Ke-3 (12 Peserta)

(13 Tamu SV)

7.85 / 10 Tim AJK SV
{{ reviewsOverall }} / 10 Mata (13 Tamu SV)
Azhar Imran (Ketua Juri)
Lunak dan manis. Gaya pon ada. Pandai bermain dgn kamera. Anda dah ada tools yg baik sbg penyanyi. Cuma intonasi belum cukup solid. Anda dah ada tone, ada styling. Anda sebenarnya boleh bagi lebih lagi. Kedengaran seolah ada satu gear boleh naik lagi tapi anda simpan. Mungkin sbb tak konfiden. Try je. Silap takpa. Take risks. Yang penting kita all out. Boleh timbul magik.
Ahmad Muadz (Guru Vokal)
tone suara anda sedap dan anda mempunyai pakej lengkap untuk menjadi label artis. tetapi dalam konteks nyanyian awak td, sy rase awak mcm on off sikit. ade part yg awak deliver dgn sgt baik and ade part yg pitchy sikit terutama kt part verse. nampak mcm awak tak firm sama ada nk hit ke tak. sy rase awak kene add in energy sikit dalam nyanyian awak. boleh bersahaja tetapi kene bertenaga. and bile nk gunakan technic whisper voice, udara kene betul betul suppport your projection. klu tak die nnt ibarat dengar tak dengar.
Zainal Zulia (Komposer)
Saya lihat anda punyai pakej : comel, vokal merdu dan muda. Tone vokal anda sedikit lengkok kemelayuan. Tapi saya tak pasti adakah Amira boleh menang dalam pusingan ini. Kerana nyanyian anda walaupun baik, tetapi tidak dapat menandingi kelantangan vokal Amie. Kebetulan korang nyanyi lagu yang sama. Saya juga berasa yang key ini agak terlalu 'selamat' dan rendah untuk Amira. Rasanya boleh pergi lebih tinggi. Tapi, mana tahu, anda boleh memenuhi slot Kad Liar, yang penting markah anda mesti melebihi 7.5/7.5.
Pic & Intonasi
Penghayatan
Originaliti

Komen Lain : Tulis Di Sini :
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}