Amira


Biodata

Nama : Siti Nuramira
Umur : 20 thn
Tinggal di Melaka

Pencapaian

Ke-6 SVM8(B)
Ke-3 SVM8(A)


  

SVM8 (B):
Ke-6 (12 Peserta)

(16 Tamu SV)

7.02 / 10 Tim AJK SV
{{ reviewsOverall }} / 10 Mata (8 Tamu SV)
Azhar Imran (Ketua Juri)
Nyanyian ni dlm apa yg sy dengar, mira seolah2 menyanyi pada diri sendiri. Mmg cukup feel. Mmg nampak terasa setiap bait2 liriknya. Tp delivery mira adalah utk audience. Mira sepatutnya combine feel yg ada tu dgn teknik dan projection. Baru betul2 tangkap. Mira nyanyi terlalu diawang2an n dunia sendiri. Part yg patutnya lontar mira buat falsetto. Intonation pon tak stabil, kejap nipis kejap tebal. Sgt mengecewakan sbb penyertaan yg seblum ni menampakkan potensi. Suara yg lunak. Tp sini jadi lain. Lepas ni, jangan terlalu feel sampai lupakan audience ya. Cuba lagi.
Ahmad Muadz (Guru Vokal)
teknik asas menyanyi perlu amira baiki. sbb amira menyanyi dlm keadaan rongga rongga asas tidak digunakan secara maksimum. kene ingat untuk keluarkan suara yg sedap, effort kene diletakkan lebih dr biasa. juga kene sentiasa ingat without enough air, the voice will not supported and the sound will not sustaine and clear. baiki lg your breathing technic. pakej yg lengkap amira ade, just work hard on you skills and technic.
Zainal Zulia (Komposer)
Saya agak hairan, kerana ramai SVian mengundi anda rendah. atau saya ada tak nampak sesuatu yang mereka nampak. bagi saya, persembahan ini jauh lebih baik berbanding sebelum ini. mungkin kerana key dipilih lebih sesuai dengan julat vokal Mimi. Mimi juga menyanyi dengan sepenuh hati dan ada feel sekali. memang tidak sempurna, ada pitchy sana sini, tapi secara keseluruhan memang baik. saya menyangka anda boleh merangkul 3 tempat terbaik. tapi 3 tempat terbawah pula. anda sebenarnya adalah harapan calon kad liar untuk saya (pada pusingan sikit lagi nak layak). Tapi mungkin rezeki Mimi sampai sini saja (kerana mimi ada menyampaikan hasrat untuk keluar SV lepas ini, saya pun tak tahu kenapa, tapi nampaknya memang tercapailah). Gudlak.
Pic & Intonasi
Penghayatan
Originaliti

Komen Lain : Tulis Di Sini :
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}

SVM8 (A):
Ke-3 (12 Peserta)

(13 Tamu SV)

7.85 / 10 Tim AJK SV
{{ reviewsOverall }} / 10 Mata (10 Tamu SV)
Azhar Imran (Ketua Juri)
Lunak dan manis. Gaya pon ada. Pandai bermain dgn kamera. Anda dah ada tools yg baik sbg penyanyi. Cuma intonasi belum cukup solid. Anda dah ada tone, ada styling. Anda sebenarnya boleh bagi lebih lagi. Kedengaran seolah ada satu gear boleh naik lagi tapi anda simpan. Mungkin sbb tak konfiden. Try je. Silap takpa. Take risks. Yang penting kita all out. Boleh timbul magik.
Ahmad Muadz (Guru Vokal)
tone suara anda sedap dan anda mempunyai pakej lengkap untuk menjadi label artis. tetapi dalam konteks nyanyian awak td, sy rase awak mcm on off sikit. ade part yg awak deliver dgn sgt baik and ade part yg pitchy sikit terutama kt part verse. nampak mcm awak tak firm sama ada nk hit ke tak. sy rase awak kene add in energy sikit dalam nyanyian awak. boleh bersahaja tetapi kene bertenaga. and bile nk gunakan technic whisper voice, udara kene betul betul suppport your projection. klu tak die nnt ibarat dengar tak dengar.
Zainal Zulia (Komposer)
Saya lihat anda punyai pakej : comel, vokal merdu dan muda. Tone vokal anda sedikit lengkok kemelayuan. Tapi saya tak pasti adakah Amira boleh menang dalam pusingan ini. Kerana nyanyian anda walaupun baik, tetapi tidak dapat menandingi kelantangan vokal Amie. Kebetulan korang nyanyi lagu yang sama. Saya juga berasa yang key ini agak terlalu 'selamat' dan rendah untuk Amira. Rasanya boleh pergi lebih tinggi. Tapi, mana tahu, anda boleh memenuhi slot Kad Liar, yang penting markah anda mesti melebihi 7.5/7.5.
Pic & Intonasi
Penghayatan
Originaliti

Komen Lain : Tulis Di Sini :
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}