Asraf .Co


Biodata

Nama : Mohd asraf bin abd rashid
Karier : pembantu pegawai teknologi maklumat
Tempat Tinggal : tg.malim,perak
Umur : 31 tahun (2017)

Pencapaian

Naib-Juara P3M6
Ke-4 P1M6
Ke-7 P3M5
Ke-9 P2M5


Pusingan 3 Musim 6 :
Naib Juara (6 Peserta)

(23 Tamu SV)


7.3 Tim Arab SV
7.4 Mata (23 Tamu SV)
Azhar Imran
Ada peningkatan dlm nyanyian. Lebih intensity dan tenaga. Melodi pon ada diolah sedikit mengikut feel sendiri. Cubaan baik. Tp sayang mic yg digunakan kualiti rendah tak dapat dgr tone suara dgn baik. Tempo anda di awal verse ada yang tercepat. Sy suka cubaan improv yang terpecah sebelum masuk solo. Itu menunjukkan komitmen walaupun tak sempurna, tapi ia sampai. Cuba lagi di lain hari.
Zainal Zulia
Saya suka persembahan Asraf kali ni. Ada gaya tersendiri dan sungguh macho. Melodi korus juga anda ada ambil note lain sikt dari original, tapi masih kedengaran sedap. Tahniah di atas ini.Saya diberitahu anda tidak sihat ketika ini, dan nampak juga struggle itu. Tapi mungkin diatas persembahan anda lebih bersungguh. Cuma anda harus hati-hati dengan impromptu ketika 'string' itu, nampak kurang bersedia sehingga pitching lari.Teruskan usaha sertai pertandingan SV. Mungkin satu hari Asraf boleh menjadi juara, siapa tahu.
Pic & Intonasi
Penghayatan
Originaliti

Komen Lain : Tulis Di Sini :
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}

Pusingan 1 Musim 6 :
Ke-4 (12 Peserta)

(25 Tamu SV)


7.2 Tim Arab SV
6.9 Mata (25 Tamu SV)
Azhar Imran
Boleh tahan asrap. Ada jiwa la. Terima kasih atas sokongan asrap yg tetap slalu masuk walaupun tau takkan menang. Dari segi nyanyian, boleh la.
Zainal Zulia
Wow, antara 3 kali penyertaan Asraf, ini yang paling feel bagi saya. Boleh rasa yang anda selesa menyanyikan feel piano yang syahdu sebegini.Tiada masalah teknikal yang ketara. Walaupun ada 'tak cukup nafas', tapi ia sekadar menambahkan feel pada lagu.Modulasi akhir juga baik, menambahkan intensity. Harap Asraf boleh sertai lagi SV.
Pic & Intonasi
Penghayatan
Originaliti

Komen Lain : Tulis Di Sini :
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}


Pusingan 3 Musim 5 :
Ke-7 (12 Peserta)

(27 Tamu SV)


6.7 Tim Arab SV
6.9 Mata (27 Tamu SV)
Azhar Imran
Agak baik asrap nyanyi lagu ni. Tempo dan pitch baik. Intonation susah skit nak dengar sebab muzik kuat dan vokal tenggelam dgn ketiadaan mic. Nak nyanyi lagu ni kena ada "centre" yang kuat. Sbb ia lebih kepada feel daripada teknik. Asrap macam nak cuba kesana kesini tanpa arah tuju yg firm. Lagu ni mungkin nampak senang nyanyi, nampak mcm bleh try itu ini. Tapi hakikatnya, Jiwa kena depan, minda di belakang.
Shahrul Hafiz
Tahniah kerana anda berjaya memasuki pusingan kali ini. Tone anda sangat macho dan cara nyanyian awak ada mendayu. Cuma sayang sekali di dalam dayu anda ada lari pitching nya. Lenggok ada kurang kekemasan. Nyanyian anda ada dinamik. Penggunaan vibrato ada kurang pada tempatnya dan gunakan vibrato anda pada tempat sesuai ya. Tempo anda tiada masalah sangat cuma ada lah sedikit saja lari. Sebutan anda jelas tapi bunyi kurang bulat sangat. Projection anda bagus cuma waktu high notes tu anda gunakan cara jeritan melalui tekak semata mata dan bukan menggunakan teknik projection yg lebih tepat. Feel anda agak kurang sebab awal2 anda sudah menunjukkan improvised anda yakni dah menunjukkan sesuatu terlebih awal. Sepatutnya anda letakkan ia pada waktu chorus yg terakhir. Baru jalan ceritanya best. Anyway good job untuk anda kerana berani membawa lagu mempunyai feel yg tinggi ini.
Zainal Zulia
Penghayatan Asraf agak tinggi untuk lagu ini. Mungkin key lagu ini agak tinggi untuk anda. Nampak percubaan anda menyuntik gaya sendiri. Kudos untuk anda.Tapi keseluruhan kelihatan agak struggle dan nampak macam pancit juga. Tapi anda terpilih kerana adanya suntikan feel yang lebih, berbanding persembahan peserta lain yang hambar.
Pic & Intonasi
Penghayatan
Originaliti

Komen Lain : Tulis Di Sini :
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}


Pusingan 2 Musim 5 :
Ke-9 (12 Peserta)

(31 Tamu SV)


6.3 Tim Arab SV
6.1 Mata (31 Tamu SV)
Azhar Imran
Lain kali rekod pastikan pakai mic, baru kami dpt dengar dgn jelas. Nyanyian yg mungkin terlalu santai. Nampak tiada focus dlm nyanyian anda. Pitching ada senget2.Lontaran suara anda agak baik di part tinggi. Keseluruhan, teknik tu ada, tp tiada control. Next time cuba nyanyi dgn lebih focus. Mungkin bole improve dari segi control tadi.
Shahrul Hafiz
Tahniah kerana anda berjaya memasuki pusingan M5P2 dengan penyertaan buat pertama kali. Anda mempunyai suara yang baik. Pitching dan tempo ada lari skit. Feel anda tak berapa sampai ke hati saya. Lontaran yang tak berapa power dan sy nampak awak x lepaskan lagi. Awak ada masalah teknik breathing. Jikalau teknik breathing anda solid nescaya lagu ni akan jadi makanan anda. Sebutan anda juga tidak berapa kemas sangat dan bulat. Perbaiki permasalahan ini teknik breathing, sebutan dan lontaran. Jikalau masalah ini dapat di atasi saya yakin anda mampu membawa lagu ni lebih baik dari video yang saya saksikan ni.
Zainal Zulia
Gaya Asraf menghiburkan di depan kamera. Nyanyian juga baik, adalah sikit-sikit pitchy, tapi nampak usaha anda menyampaikan dengan gaya sendiri. Tahniah. Anda punya karekter lucu dan bersahaja, dan ini merupakan kelebihan anda. Nyanyian anda bukanlah yang terbaik, tapi kehadiran anda agak penting kerana memberikan warna yang berlainan kepada Pertandingan ini.
Pic & Intonasi
Penghayatan
Originaliti

Komen Lain : Tulis Di Sini :
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}