Azhar Teres


Biodata

Nama: Azhar bin Ahmad
Pekerjaan: Kilang
Asal/tempat tinggal: Changlun Kedah
Umur: 26 (2016)
Impian : 
Ingin mncuba bidang seni nyanyian walaupn masih belum berpeluang melalui ujibakat mana-mana realiti tv atas sebab kebanyakkan ujibakat tiada di kawasan Kedah. Impian ingin mnjadi pnyanyi yang mahir dalam semua jenis lagu tanpa mmilih jenis katogori lagu.

Ingin membuat kelainan yang belum peranh artis Malaysia terbitkan  ; satu rakaman album yang setiap lagu berlainan kategori yang menampilkan balada, rock, jiwang, nasyid, dan pelbagai lagi.

Pencapaian

Ke-4 (5 Peserta) SVM10(A)
Ke-3 (11 Peserta) P5M4 .


SVM10(A) :
Tempat ke-4 (5 Peserta)

(14 SVian)

6.72 / 10 Juri Pro SV
{{ reviewsOverall }} / 10 Mata (14 SVian)
Azhar Imran (Ketua Juri)
Menarik suara anda ni. Cara anda nyanyi ni mcm Mail XPDC. Tapi masa umur 6 tahun pastu frust sbb mak dia taknak belikan dia ais kerim. Tapi anda ada jiwa rock leleh beb. Apa kata anda try rock dangdut lepas ni. Sbb anda anda lenggok2 kearah tu sikit. Cuba dengar ST12.
Ahmad Muadz (Guru Vokal)
terus terang tone anda unik. tetapi sy ade masalah dgn placement suara anda. placement anda lebih kearah hidung. banyak part part yg awak bawak die kearah hidung. bukan tak boleh, tp apabila placement anda terlampau tertumpu kepada nasal voice, ia akan menganggu kami sebagai pendengar. nasal voice adalah element element yg penting dalam memastikan resonance kite sedap. tp perlu dikurangkan dan dikawal. overal tahniah dan terus sertai musim akan datang kerana anda akan dpt belajar banyak bende dari penyertaan ini.
Zainal Zulia (Komposer)
Ini kali kedua anda sertai, dengan lagu yang sama. Kali ini lebih berhati-hati, macam takut hilang suara. Saya ingat persembahan sebelum ini lebih memorable dan berimpak, berulang kali saya tonton. Anda menduduki tempat ke-3 Tapi kali ini agak lemau. Satu yang saya suka Azhar buat adalah, anda mengubah melodi mengikut kesesuaian. Tak ramai penyanyi boleh buat ini.
Pic & Intonasi
Penghayatan
Originaliti

Komen Lain : Tulis Di Sini :
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}

 

Pusingan 5 Musim 4 :
Tempat ke-3 (11 Peserta)

(26 Tamu SV)

7 / 10 Tim SV
{{ reviewsOverall }} / 10 Mata (22 Tamu SV)
Kelebihan
Tone vokal anda lunak, sedap didengar. Azhar merupakan peserta lelaki yang pertama yang memilih julat tenor untuk lagu ini. Ini membuktikan anda mempunyai julat yang tinggi, sama seperti Awie dan Amy. Kami terhibur.
Kekurangan
Ada masalah tempo dan pic sedikit sebanyak, tidak menjejaskan keseluruhan persembahan.
Kesimpulan
Azhar berjaya membawa lagu ini ke dimensi berlainan, iaitu rock kapak. Anda juga mahir mengubah melodi untuk disesuaikan dengan feel anda. Bagus atas usaha ini. Moga dapat sertai lagi untuk Pusingan seterusnya.
Pic & Tempo
Penghayatan
Persembahan

Komen Lain : Tulis Di Sini :
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}