Cyprian


Biodata

Nama : Cyprian Kenny
Karier : belajar
Asal :  Sarawak 
Tinggal : Kuala Lumpur , jalan ipoh
Umur : 19 tahun (2017)

Pencapaian

Ke-12 P2M5


 

Pusingan 2 Musim 5 :
Ke-12 (12 Peserta)

(30 Tamu SV)


5.8 Tim SV
5.8 Mata (30 Tamu SV)
Azhar Imran
Ni lagi sorang tak pakai mic. Lepas tu berdiri jauh pula. Belom apa lagi dah buat anda kalah situ sbb suara dah tak jelas. Pitching dan tone ok. Tempo bridge last tu out. Tiada focus dan tiada kesungguhan dlm persembahan anda.
Shahrul Hafiz
Tahniah kerana anda berjaya terpilih sebagai top 12 buat pertama kali penyertaan anda. Overall saya lihat nyanyian anda banyak masalah dan saya tak rasa apa2 dari segi feel yang anda cuba berikan. Lagu ini walaupun nampak santai tetapi ianya juga memerlukan kekuatan juga. Pitching dan tempo anda ada yang lari. Intonasi anda agak tidak stabil. Saya nampak anda macam stress nak lepaskan suara anda dan sekaligus anda memegang sesuatu notes tu agak goyah, terutama pada high notes. Lontaran juga kurang padu dan volume nyanyian anda semuanya sama. Tiada alunan dan dinamik di situ.
Zainal Zulia
Tone vokal anda biasa saja, malah agak kurang jelas. Anda hampir TIDAK berada dalam Top 12, tapi kami terima juga kerana penyertaan tidak sebanyak P1. Apapun, nyanyian lagu ini harus punya atitud (lihat persembahan Roti), dan anda nampak berusaha untuk memberikannya. Tapi kelihatan terlalu sederhana berbanding Roti. Harap dapat sertai lagi pada pusingan seterusnya, cuba lagi lagu berlainan genre.
Pic & Intonasi
Penghayatan
Originaliti

Komen Lain : Tulis Di Sini :
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}