Dana


Biodata

Nama : Dana Jubidin
Pekerjaan : Lepasan STPM
Asal/tempat tinggal : KG Lohan Ranau, Sabah
Umur : 18 tahun (2017)
“apakah IMPIAN ANDA dalam bidang seni?” : Ingin menjadi seorang penyanyi dan pemuzik .

 

Pencapaian

Naib-Juara (12 Peserta) P1M5 .


 

Pusingan 1 Musim 5 :
Naib-Juara (12 Peserta)

(36 Tamu SV)


7.8 Tim Arab SV
7.7 Mata (36 Tamu SV)
Azhar Imran
Nyanyian baik. Intonasi ok. Pitching ok. Lontaran suara yg jelas "Feel"/penghayatan yang kena utk lagu seperti ini.Style nyanyian agak 80an. Tempo banyak tercepat. Sayang sbb suara n feel yg elok diganggu oleh nyanyian yg "rushing". Pastikan dengar dulu penukaran chord piano tu sebelum memulakan setiap phrase.
Shahrul Hafiz
Tahniah kerana anda telah berjaya menduduki top 3. Anda merupakan salah seorang peserta favourite saya juga selain Pio. Tone anda sangat lunak di dengar ibarat ada lemaknya. Suara anda ada weight. Pic dan tempo anda juga tiada apa masalah sangat. Feel anda sangat kene dengan alunan nyanyian anda. Lagu sudah best dan kalau anda pandai mencorakkan ia lagi pasti ia akan jadi lebih daripada best. Nyanyian anda ada dinamik, projection yang bagus dan sebutan juga jelas di dengari. Persembahan anda agak simple tapi ianya sangat menarik. Macam saya duk makan di restoran yang ada penyanyi serta iringan muzik. Anyway saya ucapkan syabas dan bravo untuk anda.
Zainal Zulia
Pertama kali saya mendengar vokal Dana, saya sudah boleh bayangkan yang anda akan berada dalam Top 2. Anda punyai cukup rasa : tone merdu, vibrato, feel, disamping comel.Teknik nyanyian juga baik, dari segi intonasi, projeksi dan pic. Tiada cacat jela. Dana merupakan calon juara. Ini merupakan kelebihan Dana.Kekurangan Dana, berbanding Pio, saingan terdekat anda, adalah kekurangan kreativiti.
Pic & Intonasi
Penghayatan
Originaliti

Komen Lain : Tulis Di Sini :
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}