Fazdley


Biodata

Nama : Fazdley
Umur: 24 (2016)
Asal : Pahang
Menetap : Selangor
Impian Seni : Penyanyi
Pekerjaan : Barista

 

Pencapaian

Ke-10 (12 Peserta) P6M4 .


 

Pusingan 6 Musim 4 :
Tempat ke-10 (12 Peserta)

(28 Tamu SV)

6.5 / 10 Tim SV
{{ reviewsOverall }} / 10 Mata (24 Tamu SV)
Kelebihan
  1. Zainal Zulia : Tahniah Fazdley, nampak percubaan anda untuk menjadikan lagu ini. Key dan feel yang sesuai. Rasa 'keikhlasan' dalam nyanyian anda.
  2. Shahrul Hafiz : Ada tone dan cara tersendiri. Feel yang kene dengan lagu genre ballad seperti ini. Sebutan yang jelas di dengar.
Kekurangan
  1. Zainal Zulia : Adalah masalah tempo sikit, tapi tidak ketara kerana ada feel nya.
  2. Shahrul Hafiz : Kurang vibrato, jikalau dilontarkan dgn vibrato nescaya lagu itu akan bertambah feel lagi. Dan keseluruhan suara masih ada lagi keras dan tiada kelembutan. Tidak menggunakan lebih teknik pengawalan pernafasan dgn lebih lembut maka suara anda akan menjadi keras.
  1. Zainal Zulia : Harap Fazdley boleh sertai lagi pada Musim seterusnya. Lagu genre Major sebegini sesuai dengan vokal anda. Cuma, persembahan anda tiada impak untuk memenangi pertandingan, walaupun ada feel. Apapun sebagai admin kami terhibur.
  2. Shahrul Hafiz : Lagu genre ini sangat sesuai dengan anda kerana jiwa lagu ini sangat tinggi. Jikalau pandai menggunakan pelbagai teknik pengawalan angin dalam badan dan pernafasan, nescaya lagu ini akan menjadi lebih feel lagi kerana ia telah menambah souls lagi pada lagu yang sudah ada souls.
Pic & Tempo
Penghayatan
Persembahan

Komen Lain : Tulis Di Sini :
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}