Kamal Koko


Biodata

Nama : Kamal
Umur :40
Asal : johor
Menetap : johor bahru
Impian Seni : muzikal band
Pekerjaan : pemandu
Link YouTube :
🎸😬


Pencapaian

Ke-4 P1M5
Ke-8 (14 Peserta) P1M4.


 

Pusingan 1 Musim 5 :
Tempat ke-4 (12 Peserta)

(34 Tamu SV)

8 Tim SV
6.7 Mata (34 Tamu SV)
Azhar Imran
Intonation yg konsisten n kawalan yg baik di nada tinggi. Badan relax ketika nyanyi. Itu penting, ia menunjukkan anda masih santai n boleh pergi lagi. Nampak genre anda lebih kearah Rock sbb anda excel di higher register. Kawalan n intonation di lower register perlu improve lagi. Lebihkan tumpuan kepada lower range sebab di part verse lagu ni kedengaran mendatar, tiada dynamic. Kualiti suara anda keluar hanya di part chorus. Kita perlu tangkap minat pendengar dari mula lagi.
Shahrul Hafiz
Saya suka akan tone anda sebab ianya mempunyai clean tone rock dalam lagu ini. Apabila mendengar nyanyian anda, ibarat saya berada di era muzik awal tahun 90an. Lontaran yang padu dan dinamik. Anda telah berjaya menghidupkan genre rock ini. Feel yang amat bagus. Pengawalan suara, vibrato yang kemas. Sebutan juga jelas. Ada beberapa part saja pitching dan tempo lari tapi ianya tak nampak ketara sangat. Masih boleh disembunyikan lagi dengan lontaran padu anda itu. Syabas serta tahniah kerana berjaya membuat mata dan telinga saya tertumpu pada kelazatan nyanyian anda.
Zainal Zulia
Pada permulaan lagu, ada kesilapan kecil dari segi tempo. Tapi selepas itu, Kamal cemerlang melantun vokal tenor yang padu, siap dengan gaya dan penghayatan yang menghiburkan. Ketika naik key semasa korus akhir juga, lantunan anda tetap konsisten. Tahniah Kamal, anda berjaya menghidupkan dengan persembahan bertenaga ini. Anda antara peserta yang layak menduduki top 3, tapi saya tak tahu mengapa Tamu SV tidak berpendapat sedemikian. Saya masih mencari di mana kelemahan ketara, tapi saya tak jumpa pun.
Pic & Tempo
Penghayatan
Persembahan

Komen Lain : Tulis Di Sini :
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}

Pusingan 1 Musim 4 :
Tempat ke-8 (14 Peserta)

(17 Tamu SV)

5.3 Tim SV
5.4 Mata (17 Tamu SV)
Kelebihan
Korus barulah nampak sedikit selesa dan relaks. Korus kedua lebih menyerlahkan vokal anda, sesuai dengan julat.
Kekurangan
Permulaan lagu agak menggeletar sedikit. Mungkin nada terlalu rendah. Ton vokal agak sederhana.
Kesimpulan
Anda harus memperbaiki julat vokal bawah anda, kerana agak pitchy di situ. Rasanya anda boleh naikkan key lagi. Kerana secara keseluruhan, persembahan anda agak santai (walaupun lagu yang bernada tinggi dan tegang), menyebabkan emosinya tidak dirasai sangat.
Pic & Tempo
Penghayatan
Persembahan

Komen Lain : Tulis Di Sini :
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}