Kelas Vokal SV

1

Anda Ingin Memperbaiki Nyanyian Anda?

Anda ingin seseorang yang boleh bantu anda secara DEKAT?

Anda Tidak Mengenal Julat Vokal Sendiri?


 Format Kelas :

4 Kelas
Persendirian

  1. 4 kali sesi seminggu sekali :setiap pagi Ahad selama 45 minit
  2. Silabus :
    a) kefahaman vokal asas.
    b) penilaian vokal peserta.
  3. Sijil Penyertaan.

Webinar Online +
Grup Sokongan

  1. 7 Video untuk ditonton anda.
  2. Grup sokongan : bersama cikgu vokal dan rakan seperjuangan anda!

Persembahan
Sendiri
(jika layak sahaja)

  1. Persembahan akustik 3 lagu.
  2. Bersama rakan seperjuangan.
  3. Boleh ajak famili dan sahabat handai.

Di mana?


LOKASI
(By Synth Ventures)

40B, Jalan Pekaka 8/4,
Seksyen 8, Kota Damansara,
47810 Petaling Jaya, Selangor

Pengangkutan Awam
MRT Sungai Buloh

Peta : 

Profil Tenaga Pengajar

Norzarina

Muadz
Shahrul

Mengapa Anda Harus Hadiri?

– Dengan mengenali julat vokal sendiri,
anda akan menemukan lagu yang sesuai dengan vokal anda.
– Anda akan mengenali stail nyanyian anda sendiri, dan tidak lagi mengikut membabi-buta.
– Kami juga akan menekankan teknik persembahan live anda.

Biodata Norzarina:

Umur : 26 (2018)

Pendidikan : Bachelor of Music
with Honours (Performance)

Institusi
Akademi Seni Budaya Dan Warisan Kebangsaan (ASWARA).



Pencapaian

  • Finalis Juara Bertemu Juara Bintang Klasik (RTM)
  • Tempat ke-3 adan grup vokal terbaik untuk Festival Nasyid Ramadhan
  • Juara untuk  Festival Nasyid Ramadhan (JKKN)
  • Winner of Bintang P.Ramlee/Saloma (Peringkat Zon Selangor) (Rtm)
  • Winner of Keroncong Terbuka Johor (group)
  • 2nd place of Bintang Radio Negara 
  • Serumpun (Jogjakarta)
  • The Best Icon of Bintang-Bintang (Rtm)
  • Winner of Bintang Klasik Nasional Kebangsaan (RTM)

Biodata Muadz Roslan:

Umur : 29 (2018)

Pendidikan : Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Sumber Manusia

Objektif:
untuk memastikan setiap warga SV mampu untuk menjadi penyanyi yg berilmu.



Pengalaman

  • Mula menceburkan diri dalam bidang nyanyian secara serius bermula pada tahun 2007 dengan menyertai pelbagai pertandingan nyanyian dan diantara pencapaian tertinggi beliau adalah ;
  • 1) Naib Juara Pertandingan Nyanyian Lagu Irama Malaysia Peringkat Wilayah Persekutuan – 2007
  • 2) Juara BSN Idol 2016
  • 3) Naib Juara Bintang Kewangan anjuran Kementerian Kewangan 2016
  • Beliau juga pernah membuat persembahan secara live di hadapan Yang Di Pertuan Agong ke-13 Sultan Mizan Zainal Abidin pada tahun 2007. Berpeluang untuk merakam semula lagu “Warkah Buatmu Laila” bagi pementasan teater khas sempena dengan Minggu Kesenian Islam anjuran Institut Kemajuan Islam Malaysia (IKIM). Dijemput sebagai penyanyi jemputan di dalam program live bersama TV Al Hijrah pada tahun 2012.
  • Dan kini bergiat secara aktif bersama kumpulan muzik dibawah naungan Universiti Kebangsaan Malaysia sebagai penyanyi utama. Beliau kini mula menceburkan diri sebagai penyanyi latar bagi lagu rasmi produk kecantikan.
  • Pencapaian dalam SV:Menjadi Juara di dalam musim 7(A) dengan menyanyikan lagu Ku Kan Pergi.

Biodata Shahrul Hafiz :

rsz_shahrul

    • Umur : 36 (2016)
    • Pendidikan : Pemegang ijazah dalam Graphic Design
  • Objektif:
    Sangat berminat untuk membantu peserta2 di dalam SV ini bagi mengembangkan bakat yang sedia ada di dalam teknik2 nyanyian.


Pengalaman

  • Pengalaman lebih daripada 10 tahun.
  • Pernah menyertai kumpulan koir penyanyi terkenal tanah air Hazami di Anugerah Industri Muzik sebanyak dua kali serta persembahan di Hotel Istana
  • majlis bersama Tuanku Agong,
  • back up koir Fazli Zainal di Anugerah Juara Lagu ; lagu Harapan,
  • back up Mawi dan Ramli Sarip di Anugerah Industri Muzik ; lagu Iqra,
  • pernah membuat back up recording untuk satu lagu di dalam album mawi,
  • berpengalaman membuat persembahan maulid qasidah di beberapa negeri seperti Pahang, Selangor, Negeri Sembilan, Kuala Lumpur dan Terengganu.
  • Persembahan terakhir di PICC putrajaya untuk back up kumpulan Inteam di dalam Anugerah Nasyid 2015 menerusi lagu baru mereka “iman dan amal”. Program tersebut dibuat secara langusng menerusi tv al hijrah
  • Pencapaian dalam SV:
    Menjadi juara di dalam pusingan P5 dengan menyanyikan semula lagu Sering Tertanya dan merupakan penyanyi asal lagu ini.

Biodata Azhar Imran:

    • Umur : 38 (2017)
    • Pendidikan : Bachelor (hons.) In electrical/electronics engineering
  • Objektif:
    Mengawal kualiti (QC) dalam pertandingan dan produksi SV.


Pengalaman

  • Bermain gitar dan menyanyi sejak umur 10 tahun.
    Perform bersama Zainal Zulia sejak umur 12 thn.
    All rounder. Boleh menyanyi, bermain gitar, bass, drums dan kibod.
  • 1992-1996
    Menyertai dan memenangi Battle of the bands di peringkat sekolah.Lead vocalist untuk kumpulan Nasyid sekolah.
  • 2005-2009
    Buka studio muzik di sek 14 PJBerkerja secara mingguan di Night Clubs sebagai bassist utk Russel Curtis band.Dipilih sebagai top 5 bassist di Malaysia untuk Digi Band ERA. Audition yg dijalankan nationwide oleh radio Era FM untuk mencari Super Band.
  •  Sertai band Hujan pada tahun 2008-2009 sebagai Bassist tetap.Anugerah Industri Muzik
    – best rock album
    – best rock song (bila aku sudah tiada)
    Anugerah bintang Popular (best new artiste)
    Anugerah Planet Muzik, Jakarta ( Best Malaysia rock band)
    Tour Indonesia (bandung dan jakarta)
  •  Sertai Estranged band pada 2009 sbg BassistAnugerah Juara Lagu 2009 (Aurora)
  • 2010Sertai AG n Co. Band sessionist (Bassist), backup artis solo.
    Show TV RTM (Yang teristimewa)
    – Jaclyn victor, Noraniza idris, M nasir, Jay jay, Dayang Nurfaizah, dan banyak lagi tak ingat.Show Raya TV3 bersama M Nasir dan Jamal Abdillah

BONUS 1 – Peluang ‘Live Show’ 

Previu : Cikgu Muadz Roslan dan Zainal Zulia di LOKASI

– Jika anda mengambil pakej ‘4 Kelas’, anda akan mendapat peluang ini.
– Kami akan memastikan yang bersedia dan layak untuk melakukan persembahan ini.
– Tujuan ini adalah memberikan anda keyakinan
untuk membuat persembahan di khalayak ramai.

Nota : HANYA JIKA (KAMI RASAKAN) LAYAK SAHAJA.
*TIDAK TERMASUK KOS PEMUZIK.

BONUS 2 – Webinar Asas Vokal 

Klik Untuk Besar

Oleh  : Cikgu Muadz Roslan 

 – Harga Biasa : RM67
– Untuk Anda : PERCUMA!

BONUS 3 – Grup Sokongan  

Telegram 

  – Anda boleh meminta ‘feedback’ nyanyian anda.
– Akses kepada cikgu vokal SETIAP MASA.
– Mengenal rapat rakan sepejuangan anda.

Video Testimonial

Emily Adnan

Nazmi Ismail

Maya Lyana

Testimonial Bertulis

Emily Adnan

Pegawai Kerajaan

Tadi masa sedang latihan vokal, kawan saya beri reviu, katanya nyanyian saya semakin baik. Selalunya saya akan hantar mesej audio untuk kawan saya ni untuk dikomen. Saya rasa ada kemajuan juga selepas menghadiri kelas vokal SV ini, kerana ia mencabar saya untuk melangkaui zon selesa saya. Sampaikan suami kawan saya kata ‘lain pula nyanyian Emily sekarang’. Oh ya ditambah pula saya sekarang sering buat persembahan di sebuah restoran. Ini juga memberi kesan baik. Terimakasih kepada setiap guru yang mengajar. Tak sabar untuk ke kelas seterusnya.


Berapa Harganya?

RM367


4 Kelas Persendirian
[45 minit per kelas]

+ Webinar Vokal Asas
[7 Video]

+ Grup Sokongan
[Telegram] 

+ 1 Persembahan
[3 Lagu Akustik]

+ Sijil Penyertaan 

“Ayuh bersama-sama menjadi penyanyi yang berilmu”

Tempah Segera!

Pembayaran Terus

RM 367

Ansuran 3 Bulan

RM 123 x 3

Kad Debit/Kredit sahaja

Ada Soalan Lain?

17 komen

  • Shahrizan January 29, 2018   Balas

    Assalam,

    Saya ingin mempelajari teknik nyanyian Mixed Voice dengan cara yang betul dan mengekalkan tone suara yang baik. Selama ini saya hanya menyanyi menggunakan Chess Voice saya sahaja yang menyebabkan saya selalu kehabisan suara, kepenatan dan sukar mencapai nada yang tinggi. Walaupun kini saya sudah serba sedikit memahami dan mempraktikalkan teknik Mixed Voice ini tetapi saya telah kehilangan tone suara yang baik dan gagal mengawal kestabilan suara. Saya perlukan seorang guru yang boleh mendengar dan mengajar apa yang perlu saya lakukan untuk memperbaikinya.

    Adakah kelas Advanced untuk orang seperti saya?

  • unknown March 19, 2018   Balas

    kalau suare sampah join ni ade harapan x

  • Nabila April 20, 2018   Balas

    Salam,saya nk tanya mcm mana nk join kelas vokal sajakiri?Ada contact no x?

  • Amy May 25, 2018   Balas

    Nk tnya mcm. Nk hdir dlam vokal ni

    • Zainal Zulia May 30, 2018   Balas

      nanti selepas raya kami umumkan. dah daftar? sajakiri.com

  • Bilal June 20, 2018   Balas

    Saya ialah seorang muazzin. Saya berminat nak memantapkan vokal saya supaya saya mampu melaungkan azan dgn pelbagai tarannum. Adakah kursus ini sesuai utk tujuan tersebut?

  • Aziep Hassan June 24, 2018   Balas

    Salam…macam mana cara ingin menyertai kelas vocal.. Sye ingin sangat²

  • SABRINA July 18, 2018   Balas

    ASSALAM…SAYA NAK JOIN KELAS VOCAL ONLINE..
    INFO DARI ‘PAPA K’ ..

    • Zainal Zulia July 18, 2018   Balas

      wasalam Sabrina. silakan lakukan pembayaran di atas.

  • Nur Husna September 14, 2018   Balas

    Salam.. Saya mahu untuk dapatkan info lebih dekat lg pasal kelas ni.Saya nak berhubung dulu buat sementara ni untuk tahu lebih mendalam..Dan saya jugak mahu belajar vokal.

Tinggalkan Soalan / Komen...