Kelas Vokal SV

 

 

Anda Selalu Nyanyi Lagu Tak Sampai?

 

Anda Keliru : Kadang boleh menyanyi baik, kadang hancur?

 

Anda Tidak Mengenal Julat Vokal Sendiri?

 

 


 

 Format Kelas :

 

Maksimum :
5 Pelajar

 

  • Untuk lebih fokus kepada pelajar.
  • Untuk mengenal julat dan stail nyanyian anda.
  • Diiringi instrumen sebenar supaya anda boleh menyanyi secara live.

Durasi Kelas :
2 Jam

 

  • 30 Minit : One on One. 
  • Kelas akan diadakan di studio muzik.
  • Akan diadakan di sekitar Lembah Klang.

BONUS :
Latihan Vokal

 

  • Mengikut format pertandingan SV, cuma pilihan lagu adalah bebas.
  • Merupakan Latihan ‘follow up’ SELEPAS kelas.
  • Nyanyian anda akan direviu oleh Tenaga Pengajar

 


Jadual Kelas

 

Bila?

Ahad, 23 April (4 tempat)

11 pagi (2 Jam)

 

Kekerapan :
Sebulan 1 Kali

 

Di mana?
Audiolabs-Studio,

61-2, Jalan PJU 5/20,
ENCORP Strand, Kota Damansara,
47810 Petaling Jaya, Malaysia

 

Pengangkutan Awam
MRT Hentian Surian

Peta : 

 

 

Profil Tenaga Pengajar

 

*Terimakasih kepada Emily dan Shahrul atas rakaman video ini.

Previu Kelas Vokal 1

 

Mengapa Anda Harus Hadiri?

– Dengan mengenali julat vokal sendiri,
anda akan menemukan lagu yang sesuai dengan vokal anda.
– Anda akan mengenali stail nyanyian anda sendiri, dan tidak lagi mengikut membabi-buta.
– Kami juga akan menekankan teknik persembahan live anda.

Biodata Azhar Imran:

 

 

  • Umur : 38 (2017)
  • Pendidikan : Bachelor (hons.) In electrical/electronics engineering
  • Objektif:
    Mengawal kualiti (QC) dalam pertandingan dan produksi SV.

 


Pengalaman

 

  • Bermain gitar dan menyanyi sejak umur 10 tahun.
    Perform bersama Zainal Zulia sejak umur 12 thn.
    All rounder. Boleh menyanyi, bermain gitar, bass, drums dan kibod.
  • 1992-1996
    Menyertai dan memenangi Battle of the bands di peringkat sekolah.Lead vocalist untuk kumpulan Nasyid sekolah.
  • 2005-2009
    Buka studio muzik di sek 14 PJBerkerja secara mingguan di Night Clubs sebagai bassist utk Russel Curtis band.Dipilih sebagai top 5 bassist di Malaysia untuk Digi Band ERA. Audition yg dijalankan nationwide oleh radio Era FM untuk mencari Super Band.
  •  Sertai band Hujan pada tahun 2008-2009 sebagai Bassist tetap.Anugerah Industri Muzik
    – best rock album
    – best rock song (bila aku sudah tiada)
    Anugerah bintang Popular (best new artiste)
    Anugerah Planet Muzik, Jakarta ( Best Malaysia rock band)
    Tour Indonesia (bandung dan jakarta)
  •  Sertai Estranged band pada 2009 sbg BassistAnugerah Juara Lagu 2009 (Aurora)
  • 2010Sertai AG n Co. Band sessionist (Bassist), backup artis solo.
    Show TV RTM (Yang teristimewa)
    – Jaclyn victor, Noraniza idris, M nasir, Jay jay, Dayang Nurfaizah, dan banyak lagi tak ingat.Show Raya TV3 bersama M Nasir dan Jamal Abdillah

Biodata Shahrul Hafiz :

 

rsz_shahrul

 

  • Umur : 36 (2016)
  • Pendidikan : Pemegang ijazah dalam Graphic Design
  • Objektif:
    Sangat berminat untuk membantu peserta2 di dalam SV ini bagi mengembangkan bakat yang sedia ada di dalam teknik2 nyanyian.

 


Pengalaman

 

  • Pengalaman lebih daripada 10 tahun.
  • Pernah menyertai kumpulan koir penyanyi terkenal tanah air Hazami di Anugerah Industri Muzik sebanyak dua kali serta persembahan di Hotel Istana
  • majlis bersama Tuanku Agong,
  • back up koir Fazli Zainal di Anugerah Juara Lagu ; lagu Harapan,
  • back up Mawi dan Ramli Sarip di Anugerah Industri Muzik ; lagu Iqra,
  • pernah membuat back up recording untuk satu lagu di dalam album mawi,
  • berpengalaman membuat persembahan maulid qasidah di beberapa negeri seperti Pahang, Selangor, Negeri Sembilan, Kuala Lumpur dan Terengganu.
  • Persembahan terakhir di PICC putrajaya untuk back up kumpulan Inteam di dalam Anugerah Nasyid 2015 menerusi lagu baru mereka “iman dan amal”. Program tersebut dibuat secara langusng menerusi tv al hijrah
  • Pencapaian dalam SV:
    Menjadi juara di dalam pusingan P5 dengan menyanyikan semula lagu Sering Tertanya dan merupakan penyanyi asal lagu ini.

Biodata Zainal Zulia :

 

 

  • Umur : 37 (2016)
  • Pendidikan : ACCA
  • Objektif:
    Memberi peluang dengan menyediakan platform nyanyian kepada penyanyi amatur.

 


Pengalaman

 

  • Pengalaman lebih daripada 10 tahun.
  • Pengasas dan komposer utama Sajakiri Music.
  • Pernah melahirkan EP bersama band TuLanG
  • Tentang Zainal Zulia

 

BONUS – Latihan Vokal Online 

 

Format

– Anda akan submit video nyanyian (lagu bebas).
–  nyanyian anda akan dikomen 3 tenaga pengajar di atas.
– anda akan dapat menyertai Grup Telegram Kelas Vokal,
dimana anda mendapat layanan istimewa.

 

Latihan Vokal

 

Bagaimana Latihan Ini Membantu Anda?

– Selepas mengikut kelas di atas, ini peluang anda untuk mempraktikkan.
– berpeluang untuk memperbaiki nyanyian anda setiap pusingan.
– dapat mengenali ramai rakan seperjuangan, dimana mereka juga akan membantu anda dengan memberi feedback yang membina.

 

BONUS – Peluang ‘Live Show’ 

 

*Terimakasih kepada Ahmad Shauqi atas rakaman video ini.

Previu : Shahrul dan Zainal di Merdekarya

 

– Jika anda mengambil pakej ‘5 Kelas’, anda akan mendapat peluang ini.
– Kami akan memastikan yang bersedia dan layak untuk melakukan persembahan ini.
– Tujuan ini adalah memberikan anda keyakinan
untuk membuat persembahan di khalayak ramai.

BONUS – Kredit SV 


Apa Itu Kredit SV?

Untuk menyertai Pertandingan SV lebih daripada sekali (percuma untuk pertama kali),
anda memerlukan 1 Kredit SV untuk setiap Pusingan.

Dengan menyertai Kelas Vokal ini,
anda layak untuk mendapat Kredit SV secara PERCUMA .

Mengikut Pakej yang anda ambil.

 

 

 

 

Video Testimonial

 

Emily Adnan

Nazmi Ismail

Maya Lyana

 

 

Testimonial Bertulis

Emily Adnan

Pegawai Kerajaan

Tadi masa sedang latihan vokal, kawan saya beri reviu, katanya nyanyian saya semakin baik. Selalunya saya akan hantar mesej audio untuk kawan saya ni untuk dikomen. Saya rasa ada kemajuan juga selepas menghadiri kelas vokal SV ini, kerana ia mencabar saya untuk melangkaui zon selesa saya. Sampaikan suami kawan saya kata ‘lain pula nyanyian Emily sekarang’. Oh ya ditambah pula saya sekarang sering buat persembahan di sebuah restoran. Ini juga memberi kesan baik. Terimakasih kepada setiap guru yang mengajar. Tak sabar untuk ke kelas seterusnya.

 

 

 


Berapa Harganya?

Belum Daftar?


Ada Soalan Lain?

7 komen

  • Yuyun December 11, 2016   Balas

    Berapa yuran ??

    Di putrajaya ada x??

  • madizayn March 4, 2017   Balas

    salam nak tanya. pakej 5 tu untuk berapa bulan? adakah setiap bulan RM500? atau pun RM500 tu belajar sampai pandai.? maaf pertanya kurang sopan. huhu

    • Zainal Zulia March 6, 2017   Balas

      untuk 5 kelas.

      • madizayn March 9, 2017   Balas

        5 kelas tu maksudnya belajar semua alat muzik ke macam mana? Termasuk guitar. Piano. Drum? Mohon penerangannya?

  • SHARUL NISMAN BIN ISMAIL April 6, 2017   Balas

    Admin…di perlis xbuat ke class vokal…terima kasih

  • amin April 12, 2017   Balas

    Wahh saya minat sangattt. Masih ada lagi ke kelas vokal tu ? Berapa bayaran ye ? Macam mana nak hubungi ?

Tinggalkan Komen...