Lisa


Biodata

NAMA : ERZMELISSA
PEKERJAAN : STUDENT
ASAL : SELAYANG
UMUR : 26 TAHUN

 

Pencapaian

Ke-3 (12 Peserta) P6M4
Ke-3 (9 Peserta) P2M4 .


Single SV
[Tawaran Khas]

 

Pusingan 6 Musim 4 :
Tempat ke-3 (12 Peserta)

(28 Tamu SV)


7.17 / 10 Tim SV
{{ reviewsOverall }} / 10 Mata (24 Tamu SV)
Kelebihan
  1. Zainal Zulia : Saya tak sangka, lirik lagi ditulis berdasarkan pengalaman Lisa, dan anda merupakan penyanyi terbaik yang menyanyikan lagu ini, daripada lebih 10 peneyertaan lagu ini. Memang boleh rasakan feelnya, key dan projeksi vokal yang sesuai. Ini lebih baik berbanding penyertaan lepas.
  2. Shahrul Hafiz Tone suara anda ada lunak dan merdunya. Anda pandai mencuri nafas di dalam setiap patah perkataan yang ada pada lirik dan melodi lagu. Mempunyai feels yang sangat tinggi di dalam penyampaian lagu yang sudah ada jiwanya tersendiri. Pandai mendinamikkan lagu dan setiap notes anda cuba corakkan ia berjaya.
Kekurangan
  1. Zainal Zulia : Tiada kelemahan nyata, anda punyai sebutan dan gaya tersendiri. Ada beberapa teknik vokal yang boleh ditambahbaik.
  2. Shahrul Hafiz Anda tidak seharusnya mendekatkan mic itu di depan bibir anda kerana suara anda sudah cukup ada tone volume nya. Jauhkan sedikit sahaja sudah memadai. Teknik micing anda tidak betul dan ini akan membuatkan ia berbunyi sedikit hissing. Ada sesetengah notes verse anda hit ada flat dan longgar sedikit. Pada high notes pula, di bahagian scalling ada masalah sedikit pada lewat tempo dan longgar (loose), ini akan menampakkan kelemahan anda. Jikalau anda menyanyi daripada awal dan hits setiap notes yang sangat solid nescaya yang masalah kecil tidak akan perasan kerana pendengar telah dikaburi dengan kelunakan suara dan feels anda. Ibarat seperti "jikalau seseorang itu sudah terpaut hatinya pada anda, apa yang anda katakan padanya pasti dia akan akan "Ya" sahaja".
Kesimpulan
  1. Zainal Zulia : Bagi saya, persembahan Lisa ini adalah antara Top 3 terbaik dalam P6. Feel anda bagus, cuma dalam pertandingan, mungkin anda orang yang lebih baik dari segi teknik dari anda. Tapi bagi saya, saya boleh rasakan feelnya sampai, dan inilah satu pencapaian baik. Teruskan sertai SV.
  2. Shahrul Hafiz Anda mempunyai kelunakan suara tersendiri dan gunakan lah ia pada lagu-lagu yang mempunyai jiwanya @ lagu itu seolah olah hidup. Harus banyak pelajari teknik dan perbanyakkan latihan vocal agar akan datang anda jadi seorang peserta yang hebat dan menggugatkan peserta-peserta lain mahupun di dalam SV ini ataupun di luar.
Pic & Tempo
Penghayatan
Persembahan

Komen Lain : Tulis Di Sini :
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}


Pusingan 3 Musim 4 :
Tempat ke-3 (9 Peserta)

(22 Tamu SV)

6.83 / 10 Tim SV
{{ reviewsOverall }} / 10 Mata (18 Tamu SV)
Kelebihan
Lisa mempunyai ton vokal yang gemersik, seperti menyanyi dalam berbisik pada awal lagu. Feel boleh dirasakan pada hujung lagu.
Kekurangan
Tiada cacat cela yang ketara, cuma mungkin susunan lagu yang kurang sesuai, kerana terlalu rendah bagi Lisa pada awal(verse)lagu. Ada masalah pernafasan pada hujung lagu.
Kesimpulan
Lisa merupakan peserta yang mampu memberi cabaran kepada peserta, kerana mempunyai keunikkan dari segi tone vokal. Diharap dapat sertai Pusingan seterusnya.
Pic & Tempo
Penghayatan
Persembahan

Komen Lain : Tulis Di Sini :
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}