Ryan Muhaimi


Biodata

 

Nama : Ryan Muhaimi
Email : [email protected]
Pekerjaan : kontraktor
T.tinggal : Mantin , N9
Umur : 26

Pencapaian

Ke-3 P2M6
Ke-6 P1M6


 

Pusingan 3 Musim 6 :
Ke-3 (8 Peserta)

(9 Tamu SV)


6.6 Tim Arab SV
7.5 Mata (9 Tamu SV)
Azhar Imran
Lagu ni sesuai dgn style dan tone anda sebenarnya. Tapi malang sekali tidak kesampaian. Anda terlalu struggle dgn intonasi. Banyak sangat note yang goyang. Tempo pun banyak cepat je. Dengar lagu tu betul2 semasa nyanyi. Jangan main langgar je. Tone rock yang anda cuba pakai tu pun tak berada di tempat yg sepatutnya. Pastu tiba2 tarik tinggi, tak kena tempat juga. Nampak sangat anda langsung tak menghayati pengisian lagu. Sekadar nyanyi di bibir saja. Sangat mengecewakan sbb dari pusingan lepas anda agak baik. Cuba lagi.
Zainal Zulia
Kali ini anda memilih key yang lebih menyerlahkan vokal anda, iaitu tenor. Nampak lebih 'keluar' feel dan tone anda. Tahniah atas usaha ini.Ada beberapa note 'longgar' di bahagian korus. Mungkin kerana ada note 'rendah'. Tapi selepas modulasi, lebih menyerlahkan sisi rock anda. Best juga.Teruskan usaha menyertai SV, insyallah akan ada lagu yang sesuai dengan anda.
Pic & Intonasi
Penghayatan
Originaliti

Komen Lain : Tulis Di Sini :
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}

Pusingan 2 Musim 6 :
Ke-3 (8 Peserta)

(13 Tamu SV)


7.3 Tim Arab SV
7.1 Mata (13 Tamu SV)
Azhar Imran
Anda mempunyai tone sengau ala Jay jay dan Mail xpdc. Ini satu kelebihan sebenarnya. Anda mampu menyampaikan nada tinggi dgn baik dan ianya "cut thru".Tapi kelemahan disini anda hanya menyanyi. Tiada cerita disebalik nyanyian. Jadi penyampaian jadi kurang sampai. Anda harus menyanyi dgn "a sense of purpose". Nyanyi sbb anda boleh rasa liriknya. Bukan sekadar menyampaikan melodi. Tp dari segi talent, anda ada benda tu. Kena bijak memakainya.
Zainal Zulia
Saya hampir 'tidak lulus'kan penyertaan ini, kerana melodi korus yang Ryan alunkan, walaupun masuk pic, tapi tidak sama langsung dengan demo asal. Seolah-olah ini lagu berlainan.Tetapi setelah anda menghantar penyertaan lain dengan mengambil melodi asal, takde feel pula. Saya mengambil keputusan untuk ambil saja penyertaan ini kerana feel anda lebih jujur.Ini membuktikan anda seorang kreatif, berkebolehan melakukan improvasi (tidak semua penyanyi boleh lakukan), demi punyai feel. Tapi harus hati-hati kerana boleh 'terlajak'.
Pic & Intonasi
Penghayatan
Originaliti

Komen Lain : Tulis Di Sini :
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}

Pusingan 1 Musim 6 :
Ke-6 (12 Peserta)

(26 Tamu SV)


6.8 Tim Arab SV
6.7 Mata (26 Tamu SV)
Azhar Imran
Saya suka tone anda. Mengingatkan saya pada lagu2 lama 80an. Anda ada sikit tone ala Jay Jay. Tapi sayang saya rasa boleh pergi lagi. Jangan takut. Cuba tambah lagi adlib. Jangan terlalu terikat dgn melodi asal. Kami mahukan creativity. Intonation anda pun perlu lebih bulat di sesetengah tempat. Pitching ok. Gaya ada, rambut pun ada. Bagus.
Zainal Zulia
Tone vokal anda biasa-biasa saja (tapi wajah anda persis Judika). Tiada kecacatan nyata pada nyanyian anda, agak baik cuma kurang impak.Anda kelihatan terlalu berhati-hati dalam melantun vokal, mungkin khuatir jika terlalu kuat.
Pic & Intonasi
Penghayatan
Originaliti

Komen Lain : Tulis Di Sini :
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}