Shamsuri


Biodata

Nama : Muhammad Shamsuri

Kerja : berniaga
Asal : kedah,
tinggal di alor gajah,melaka

Umur : 21

Minat : rock, jiwang, nasyid, dan pelbagai lagi.

 

Pencapaian

Ke-12 (12 Peserta) P6M4 .


 

Pusingan 6 Musim 4 :
Tempat ke-12 (12 Peserta)

(28 Tamu SV)

6.17 / 10 Tim SV
{{ reviewsOverall }} / 10 Mata (26 Tamu SV)
Kelebihan
  1. Zainal Zulia : Pemilihan key yang sesuai. Penyampaian feel yang baik. Tone anda baik, sesuai dengan selera melayu.
  2. Shahrul Hafiz : Tone suara anda bagus dan kawalan pernafasan dalam lagu pun agak kemas. Pandai mencorakkan lagu pada tempat yang sesuai. Anda mempunyai feels menyanyikan lagu ini.
Kekurangan
  1. Zainal Zulia : Tiada masalah yang nyata, cuba tiada keunikkan nyata, menyebab penyertaan Sham agak tenggelam kerana persaingan hebat P6 ini.
  2. Shahrul Hafiz : Ada masalah beberapa notes dan anda membuatkan ia jadi flat. Dan satu notes itu anda cuba memberi ia satu penekanan dan akhirnya ia menjadi agak terkucil sedikit. Dan saya nampak anda tidak all out habis kerana kelihatan anda tidak luaskan mulut anda untuk memberi satu projection yang sangat solid. Last part itu seperti memegang notes dengan sambil lewa sahaja dan ini juga memberi impak kepada sesebuah lagu yang anda nyanyikan.
Kesimpulan
  1. Zainal Zulia : Diharap Sham boleh sertai lagi pada Pusingan seterusnya, dan tambahkan keunikkan (seperti adlib atau perubahan melodi yang sesuai) dalam persembahan anda.
  2. Shahrul Hafiz : Anda mempunyai bakat di dalam nyanyian. Cuma harus belajar dan memperbanyakkan latihan lagi agar apa yang ada di dalam diri anda itu akan dihuraikan. Dan cuba luaskan mulut anda sehabisnya pada notes yang tinggi agar suara anda akan dapat all out habis.
Pic & Tempo
Penghayatan
Persembahan

Komen Lain : Tulis Di Sini :
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}