Sharil Akimi (Roti Sardin)


Biodata

Nama : Muhammad Sharil Akimi
Umur : 23 tahun (2016)
Kerjaya : Pelajar IPTA
Impian : Bercita cita untuk menganggotai kumpulan muzik dan menjadi pemuzik
Asal : Kuantan Pahang

Pencapaian

Finalis SVM5
Naib-Juara P2M5


Finalis SVM5 :
Peserta Kad Liar

 

Final SVM5

 

Pusingan 2 Musim 5 :
Naib-Juara (12 Peserta)

(30 Tamu SV)


7.7 / 10 Tim Arab SV
{{ reviewsOverall }} / 10 Mata (22 Tamu SV)
Azhar Imran
Anda kata anda bukan seorang penyanyi. Mmg nampak pun. Tp kdg2 benda tu bleh jadi satu kelebihan. Sebab anda tiada tumpuan di bhg teknikal, anda bagi saja apa yg anda rasa. Hasilnya ada sesuatu yg segar. Tetapi bila tiada tumpuan teknikal, kesilapan akan ada. Tiada masalah pada part delivery. Cuma pitching yang kena jaga. Lebihkan tumpuan kpd pitching, asas kpd sesuatu nyanyian. Bridge last tu bagus tapi tempo tercepat.
Shahrul Hafiz
Tahniah kerana anda berjaya memasuki pusingan kali ini dengan buat pertama kali. Saya amat kagum dengan keberanian anda dengan mengadakan persembahan yang begitu santai, unik dan ada story telling nya. Persembahan anda sangat saya gemari dan membuat saya tercuit hati. Anda sememangnya seorang penghibur. Tone anda saya sangat suka kerana ianya ada originaliti nya. Serak yang bukan di buat2. Intonasi anda tiada masalah dan sebutan anda jelas di dengari. Tempo yang kemas dan pitching ada juga sedikit lari nya. Feel anda saya dapat rasai dengan mendengar sambil melihat video anda, mesej itu sudah sampai. Lontaran anda nampak bertenaga. Jikalau anda terpilih untuk juara, naib juara atau wild cards, saya mengharapkan persembahan anda waktu live sama seperti apa yang saya saksikan pada video anda ini. Pertama kali di dalam sejarah SV, saya dapat menyaksikan nyanyian dari peserta di dalam bentuk persembahan yang berkomedi. Tahniah dan syabas!
Zainal Zulia
Pertama kali dalam sejarah SV, ada orang membawa watak lucu dalam persembahan. Kodus untuk anda, ia sangat menghiburkan, atitud anda sangat sesuai dengan lagu ; sebagai seorang kemaruk cinta yang serabai. Bukan saja itu, kebetulan, nama pena adan Roti, dan lagunya Sarapan. Kuat jodoh anda dengan lagu ini. Dari aspek teknikal, saya sukakan serak anda bila ditarik. Namun lagu ini tidak mencabar sangat, tapi saya sukakan improvasi anda di akhir lagu. Masih ada sedikit sebanyak masalah pic di sesetengah kawasan.
Pic & Intonasi
Penghayatan
Originaliti

Komen Lain : Tulis Di Sini :
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}