Sharil Akimi (Roti Sardin)


Biodata

Nama : Muhammad Sharil Akimi
Umur : 23 tahun (2016)
Kerjaya : Pelajar IPTA
Impian : Bercita cita untuk menganggotai kumpulan muzik dan menjadi pemuzik
Asal : Kuantan Pahang

Pencapaian

Ke-4 SVM8(A)
Finalis SVM5
Naib-Juara P2M5


SVM8(A) :
Ke-4 (12 Peserta)

(13 Tamu SV)


7.57 / 10 Tim AJK SV
{{ reviewsOverall }} / 10 Mata (11 Tamu SV)
Azhar Imran (Ketua Juri)
Sori la roti lambat skit komen. Nanti sy belanja roti telur goyang ehh. Hmm roti kurang garing la kali ni nampaknya. Lagu ni seolah2, 5bpm terlalu slow utk anda. Anda nyanyi "ahead of the beat" hampir keseluruhan lagu. Pitching pun alahai, ke tasik chini banyak perginya. Mungkin dgn ketidakselesaan tempo ini, vocals anda mcm seolah tak boleh nak steady. Tone tu ada. Kemon roti kemonn
Ahmad Muadz (Guru Vokal)
Pertama sekali bile sy play video roti. sy tengok alahai comel berserban. tetapi bile roti buka suara. comel tu terus hilang kerana karakter yg awak bawak dlm lagu ni sangat jelas. Kekuatan suara awak adalah pada volume. volume yg diberikan tu tidak lebih dh tidak kurang. apabila volume tu cukup, dinamik lagu akan terkeluar dgn natural. tidak perlu dipaksa paksa. cuma sebagai penambahbaikan untuk roti, since ini first time sy mendengar nyanyian awak. saya rasa projection awak baik kerana sebutan anda disebut dgn jelas. ini dapat dilihat apabila pembukaan mulut anda berada di posisi yg betul. cumenye bila anda menyanyikan lagu lagu sebegini, patah sebutan dan pernafasan perlu dikawal. sbb ujung ujung notasi anda kedengaran goyah. kita sama sama terus belaja dan baiki diri ye roti sardine garing ! heee ! tahniah sekali lg
Zainal Zulia (Komposer)
Saya secara peribadi sungguh menggemari persembahan ini. TIdak keterlalu jika saya katakan ini persembahan terbaik kategori lelaki dalam pusingan ini. Saya sukakan lantunan vokal yang pandu, dicampur dengan serak anda. Vokal anda punya weight, tidak seperti penyanyi rock lain, bila tarik tinggi, akan jadi 'nipis'. Anda juga bijak memilih lagu (seperti sebelum ini, lagu Sarapan). Anda punya feel rock, dan memilih lagu bergenrekan sedemikian. Saya tak pasti anda boleh menang dalam pusingan ini, tapi kita ada slot Kad Liar (dimana anda gunakan juga sebelum ini haha).
Pic & Intonasi
Penghayatan
Originaliti

Komen Lain : Tulis Di Sini :
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}

Finalis SVM5 :
Peserta Kad Liar

 

Final SVM5

 

Pusingan 2 Musim 5 :
Naib-Juara (12 Peserta)

No review found! Insert a valid review ID.



No review found! Insert a valid review ID.

No review found! Insert a valid review ID.