Syawal


Biodata

Nama : Syawal
Pekerjaan : govt servant
Asal/tempat tinggal : sarawak/putrajaya
Umur : 27 tahun
Ingin memasuki kelas vokal

Pencapaian

Ke-10 P2M5


 

Pusingan 2 Musim 5 :
Ke-10 (12 Peserta)

(31 Tamu SV)


6.37 / 10 Tim Arab SV
{{ reviewsOverall }} / 10 Mata (24 Tamu SV)
Azhar Imran
Firstly, tahniah kerana anda berjaya membawa lagu ni "on pitch" keseluruhan lagu. Ramai yg dah terbabas dgn lagu ni, tapi anda nampak selesa n bersahaja. Namun begitu, tiada dynamic n lontaran suara yg signifikan yg dapat didengari. Last chorus anda ambil Falsetto. Ia tak salah sebab ia on pitch. Tapi ia menunjukkan anda tiada kekuatan dan kurang kesungguhan disitu
Shahrul Hafiz
Tahniah untuk penyertaan anda buat pertama kali di SV ini. Anda mempunyai suara yang bagus. Pitching dan tempo anda tiada yang nampak permasalahan yang ketara sangat. Corak lenggok nyanyian anda banyak berulang yang sama. Tiada nampak dinamik pada lagu. Volume semua seperti sama saja. Anda tidak memberi projection yang sepenuhnya pada part chorus dan naik key chorus on last part. Tiada penekanan note di situ so feel anda saya tidak rasa. Sepatutnya anda harus lepaskan lagi suara anda untuk menampakkan kekuatan vocal anda. Nampak awak terlalu santai. Saya percaya anda mampu untuk buat lebih dari ini.
Zainal Zulia
Persembahan anda bersahaja, nampak agak 'effortless', tone baik, dan key yang sesuai. Semuanya ok sahaja, tapi anda kekurangan X-faktor, tiada kelebihan nyata, Oleh kerana persaingan agak sengit, harapan untuk bergelar juara agak sukar. Saya cadangkan agar join lagi Pertandingan, dan mungkin lagu lain akan menampakkan lagi aura anda.
Pic & Intonasi
Penghayatan
Originaliti

Komen Lain : Tulis Di Sini :
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}