Tini


Biodata

Nama : [email protected]
Umur : 26 tahun
Asal : Sabah
Menetap : Kepong, Kuala Lumpur.
Impian seni : menyanyi dan dapat mhiburkan pendengar.
Perkerjaan : pembantu taska.

 

Pencapaian

Ke-11 P2M5
Ke-6 (10 Peserta) P4M4
Ke-7 (7 Peserta) P2M4 .


 

Pusingan 2 Musim 5 :
Tempat ke-11 (12 Peserta)

(31 Tamu SV)

6.2 Tim Arab SV
5.9 Mata (31 Tamu SV)
Azhar Imran
Suara anda ada kualiti. Agak lantang juga. Pitching pun ok. Tapi intonasi anda diganggu hebat dengan vibrato yg sgt pelik. Bunyi seperti radio rosak. Vibrato adalah suatu alunan yg lembut dan indah. Anda perlu belajar menjinakkan vibrato tu. Jangan sampai korbankan intonasi. Belajar la dgn rakan senegeri anda Amie Joba.
Shahrul Hafiz
Tahniah kerana berjaya memasuki carta pusingan ini. Tone anda bagus. Pitching ada masalah skit pada certain part. Yang paling ketara masalah anda di sini adalah tempo. Saya nampak anda ada kekeliruan di dalam tempo. Bila masalah tempo ni lari, feel akan hancur dan tidak ada penghayatan di situ. Penggunaan vibrato yang anda cuba sampaikan ada yang kene pada tempat dan ada yang tak kene pada tempat. Penggunaan vibrato yang tidak seimbang. Lontaran anda nampak tidak nampak power di situ dan anda menyanyikan lagu ini dengan santai. Sebutan anda jelas. Corak warna yang anda cuba sampaikan di sini agak kelam kabut. Anda secara automatik mematikan arts of singing dan arts of song tersebut. Sila dengar berulang kali sesuatu lagu yang anda ingin nyanyikan dan study akan lagu tersebut. Jikalau anda tidak lakukan cara begini, anda akan mensia siakan anugerah yg dah diberi.
Zainal Zulia
Ada masalah tempo pada permulaan lagu. Setelah masuk band, baru baik nyanyian. Tini mempunyai tone vokal yang baik dan original. Vibrato juga baik. Punyai gaya sendiri dan tampak selesa dengan lagu ini. Ini penyertaan anda ketiga dalam siri Pertandingan SV ini, nampak anda semakin baik, dan ini merupakan penyertaan terbaik anda. Kudos. 6 6.5 6.5
Pic & Intonasi
Penghayatan
Originaliti

Komen Lain : Tulis Di Sini :
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}


Pusingan 4 Musim 4 :
Tempat ke-6 (10 Peserta)

(20 Tamu SV)

6.3 Tim SV
5.7 Mata (20 Tamu SV)
Kelebihan
Tahniah Tini, kerana persembahan ini lebih baik dari Pusingan 1 dulu. Julat dan tone vokal yang sesuai dengan lagu. Feel juga baik.
Kekurangan
Ada lari pic sana sini sikit, tidak mengganggu keseluruhan persembahan. Cuma diharap perbaiki kualiti video di masa depan.
Kesimpulan
Keseluruhan, Tini berjaya membawa lagu ini ke aras yang lebih baik, dengan tenaga yang baru dan ceria. Diharap boleh sertai lagi SV kerana terdapat peningkatan ketara.
Pic & Tempo
Penghayatan
Persembahan

Komen Lain : Tulis Di Sini :
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}


Pusingan 2 Musim 4 :
Tempat ke-7 (7 Peserta)

(19 Tamu SV)

2 Tim SV
4.7 Mata (19 Tamu SV)
Kelebihan
Permulaan anda masuk tune, walaupun tinggi.
Kekurangan
Kesilapan Tini adalah bermula lagu pic yang tinggi, kerana lagu ini semakin tinggi ke penghujung lagu. Korus sudah ada lari. Semasa bridge juga, Tini mengambil nada yang rendah, sekaligus menghilang dinamik lagu. Korus terakhir memang ke laut.
Kesimpulan
Tini harus tahu untuk memilih key yang bersesuaian. Kan ada 3 pilihan ; Baritone, Tenor dan Alto. Cuba ketiga-tiga dahulu pilihan mana yang sesuai. Jangan tibai saja, ia haruslah sesuai untuk keseluruhan lagu. Macam lagu ini, nada dipilih agak baik pada permulaan, tapi sudah terlalu tinggi. Ia masih tak sesuai.
Pic & Tempo
Penghayatan
Persembahan

Komen Lain : Tulis Di Sini :
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}