Zuraidah


Biodata

Nama: Zuraidah binti Ayob
Pekerjaan: suri rumah
Asal: Kedah
Tempat tinggal: N.Sembilan
Umur: 36 tahun (2016)

Pencapaian

Ke-7 P2M5


 

Pusingan 2 Musim 5 :
Ke-7 (12 Peserta)

(32 Tamu SV)


6.73 / 10 Tim Arab SV
{{ reviewsOverall }} / 10 Mata (23 Tamu SV)
Azhar Imran
Anda mempunyai tone yang okay di mid range. Kelebihan yg ada pada anda adalah "choice of notes" pada lenggok anda. Anda melenggokkan dengan bersahaja, tetapi kena. Ada creativity disitu. Tetapi tiada lontaran suara n intonation yg rapuh di nada tinggi. Lontaran suara perlu ada di sesetengah part lagu baru kita dapat rasa mesej sebenar sesebuah lagu. Bila tiada lontaran, akan kedengaran seperti "lullaby" utk tidurkan anak. Pitching pun ada senget2. Tempo ok.
Shahrul Hafiz
Tahniah kerana berjaya memasuki pusingan kali ini dan kalau tak salah saya anda sudah lama berada di dalam sv ini dan ini adalah penyertaan anda buat kali pertama. Firstly tone anda sangat best. Tempo anda tiada masalah yang ketara sangat dan pitching anda ada sedikit saja yang lari nya. Antara banyak part yang saya suka keunikan nyanyian anda pada bridge lagu tersebut. Ianya sangat kemas walaupun nampak macam tak masuk. Saya dapat rasakan feel dari situ kerana ianya ada sedikit kelainan daripada nyanyian asal. Anda berjaya mewarnakannya. Kalau personally bagi saya, saya pasti tidak akan terfikir untuk lakukan idea seperti tersebut. Yang keduanya adalah lontaran anda tidak berapa padu sangat dan nampak ianya seperti santai saja. Saya yakin dengan vocal anda ini, anda mampu untuk pergi ke range lebih tinggi. Intonasi anda tiada masalah yang ketara. Syabas kerana anda telah membuat satu kejutan untuk kami dengan kehadiran anda di dalam pusingan ini.
Zainal Zulia
Antara banyak2 penyertaan, penyertaan Zuraidah yang saya dengar berulang-ulang kali (7 kali jika tak silap). Minda saya sedar, ada peserta yang lebih baik, tetapi kemerduan vokal Zu agak memeranjatkan saya. Ini bermakna anda punyai bakat natural, yang sebenarnya boleh digilap lagi. Dari segi pic dan intonasi, masih ada beberapa nota yang tidak sempurna, tetapi tetap menghiburkan secara keseluruhan. Zu juga nampak seperti 'belum keluar', masih malu2, dan terlalu bersahaja. Menduduki Top 6 adalah pencapaian yang baik untuk usaha 'bersahaja' ini. Diharap Zu dapat sertai lagi di masa depan.
Pic & Intonasi
Penghayatan
Originaliti

Komen Lain : Tulis Di Sini :
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}