Single terbaru, Cinta Dua Dunia,
nyanyian Aida Ezreen,
sebagai penyandang Juara SVM9(A).

 

Profil Ringkas

Aida


Biodata

Nama: Aida Ezreen Kamarudin
Kerja: Guru Muzik di Yamaha Music (M), Freelance musician
Asal: Selangor
Umur: 37

Pencapaian

Juara SVM9(A)

 

 


Terkini

 

SVM9 (A):
Juara (8 Peserta)

(12 SVian)

7.87 / 10 Juri Pro SV
{{ reviewsOverall }} / 10 Mata (12 SVian)
Azhar Imran (Ketua Juri)
Peserta2 utk musim ni kurang menyerlah jadi peluang anda utk juara mungkin ada. Bagi saya anda lebih selesa berada di mid range. Sini dimana tone dan vibrato anda thrive. Control dan richness dlm tone aida hilang sedikit di higher range. Mgkin disebabkan kurang udara yg menghadkan chest voice aida. Aida kerap tak dapat nak sustain note pada end of phrases (di higher range). Disitu Aida patahkan dgn adlib yg kerap lari temponye. Ini akan menganggu kesinambungan dlm ceritanya. Ini dari segi teknikal. Boleh dengar yg aida lebih banyak memikir dari merasa. Aida dah ada tools nye. Tapi tools tu ada yg tajam ada yg tumpul. Misinye skrg utk menajamkan tools yg tumpul tu.
Ahmad Muadz (Guru Vokal)
As i said aida, suara anda punye sesuatu yg istimewa. overall in term of technical you memang dh ade knowledge. that is why your placement, projection and breathing semua tak ade isu sangat. oke aida, lagu cinta dua dunia ni mempunyai value yg sgt besar dr aspek lirik dan melodi. so you kene bring it up. 1st your dynamic. makse sure you paham betul betul every melody yg ade dalam tu untuk you variety kn your sketch. always remember 1st verse n 2nd verse kene berbeza. try cr ruang ruang yg possible untuk you show your adlib skills. even ni version pop rock, you kene make it color. sy percaya, ini akan bantu you untuk warnakan lagu tu dgn sedikit emosi yg sy tak dpt dlm vedio ni. overall tade major issue n your delivery is oke but there is nothing that i can remember from you performance. tu je. so teruskan belaja sbb seni persembahan adalah sesuatu yang kita sebagai anak seni perlu rasa terlebih dahulu sebelum orang lain dapat rasa ape yg kite ingin sampaikan. tahniah untuk anda !
Zainal Zulia (Komposer)
Salam AIda. Saya suka persembahan ini. semuanya serba cukup ; tone, rasa dan teknikal. tiada masalah untuk memenangi pusingan ini. anda juga memilih versi rock ini (bukan versi piano) dan ia memang sesuai dengan stail dan kelantangan anda. Tahniah.
Pic & Intonasi
Penghayatan
Originaliti

Komen Lain : Tulis Di Sini :
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}

 

Facebook

Twitter

Youtube

Instagram

Spotify

Itunes

Amazon

Google Plus

 

Tinggalkan Soalan / Komen...