Ain Shahidah


Biodata

Nama : Ain Shahidah
Pekerjaan : pelajar UMK
Asal : Kampar, Perak.
Umur : 22 tahun (2016)
Impian Seni : Suara latar utk karakter dalam cerita kartun.

 

Pencapaian

Ke-6 (12 Peserta) P6M4
Ke-5 (9 Peserta) P3M4 .


Pusingan 6 Musim 4 :
Tempat ke-6 (12 Peserta)

(28 Tamu SV)

6.33 / 10 Tim SV
{{ reviewsOverall }} / 10 Mata (24 Tamu SV)
Kelebihan
  1. Zainal Zulia : Tahniah Ain, persembahan ini lebih ada rasa berbanding penyertaan sebelum ini. Ini perubahan ketara. Pemilihan key juga baik, dan seperti biasa, kecomelan anda ada juga membantu. Ain ada juga menukar melodi, tapi nasibaik sedap. Bagus.
  2. Shahrul Hafiz :Anda pandai melembutkan suara anda sewaktu low notes. Ia sudah ingin masuk kepada teknik "whisper". Penjagaan setiap notes yang sangat baik. Feels yang ada sedikit pada penyampaian lagu dan tidak sampai mencecah ketahap sepenuhnya.
Kekurangan
  1. Zainal Zulia : Cuma adalah sikit pic lari sikit-sikit, terutama low note.
  2. Shahrul Hafiz : Lontaran anda tidak begitu dinamik dan kurang bertenaga. Vibrato yang digunakan hanya dalam 20-30% sahaja. Jikalau anda menggunakan setiap notes itu ada solid vibrato nya, nescaya feels itu akan boleh mencecah kepada 70-80%. Dan satu lagi, feels anda sepatutnya digunakan lagi pada akhir slot yang kosong itu dengan meletakkan freestyle anda agar feels itu dapat di keluarkan lagi. Ibarat anda telah memutuskan ia dengan begitu sahaja.
  1. Zainal Zulia : Diharap Ain akan terus sertai Pertandingan ini, kerana boleh nampak ada progress. Mungkin selepas ini boleh jadi Peserta SV terkuat, siapa tahu kan.
  2. Shahrul Hafiz : Anda seorang penyanyi yang boleh digilapkan lagi tetapi cuba banyak pelajari lebih teknik vocal lagi dan anda akan dapat cungkilkan kebolehan anda pada nyanyian. Tone suara anda jikalau pendengar mendengarnya, ia boleh di labelkan sebagai suara manja. Dengan ada nya suara manja itu, gunakan lah ia untuk memikat pendengar-pendengar agar jatuh cinta dengan nyanyian anda. Anda juga sudah mempunyai pakej pada paras rupa dan rugi kalau tidak digilapkan lagi vocal manja anda itu dengan lebih bersinar. Jikalau ianya telah di develop, apa yang anda sampaikan pada nyanyian anda, anda dapat memukau para pendengar dengan kelunakan vocal anda serta pakej yang sudah sedia ada.
Pic & Tempo
Penghayatan
Persembahan

Komen Lain : Tulis Di Sini :
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}


Pusingan 3 Musim 4 :
Tempat ke-5 (9 Peserta)

(22 Tamu SV)

6.17 / 10 Tim SV
{{ reviewsOverall }} / 10 Mata (17 Tamu SV)
Kelebihan
Ain mempunyai pakej ; nyanyian yang merdu dan comel. Penyampaian lagu juga baik. Pemilihan key yang sesuai.
Kekurangan
Walaupun sudah memilih Tenor, tapi masih rendah. Tapi jika Alto, terlalu tinggi pula kan. ini menjadikan nyanyian Ain seperti terlalu bersahaja dan tidak mencabar.
Diharap Ain terus menyertai Pusingan seterusnya, dan diharap dapat memilih lagu yang lebih mencabar. Apapun, kami tetap terhibur atas persembahan ini, walaupun agak sederhana.
Pic & Tempo
Penghayatan
Persembahan

Komen Lain : Tulis Di Sini :
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}