Amerul


Biodata

Nama : Amerul Farhan (Meyoi)
Pekerjaan : Eksekutif Pemasaran
Asal/Tempat Tinggal : Melaka
Umur : 25 (2017)

 

Pencapaian

Ke-12 (12 Peserta) P1M5 .


 

Pusingan 1 Musim 5 :
Tempat ke-12 (12 Peserta)

(36 Tamu SV)


6 / 10 Tim Arab SV
{{ reviewsOverall }} / 10 Mata (31 Tamu SV)
Azhar Imran
Perlu lebih praktis. Intonasi yang kucar-kacir. Pitching pun kesana sini. Tone awak okay. Ada corak rock disitu. Tp awak kena pelajari utk hold sesuatu note dgn konsisten. Nak serak boleh, tapi serak terlebih dia jadi "artificial" dan tak jujur. Lebihkan mendengar n mendalami nyanyian various rock singers. Kalau boleh daftarlah kelas vokal sv.
Shahrul Hafiz
Tahniah kerana anda berjaya memasuki M5P1 ni. Saya suka karakter kamu sewaktu kamu menyanyikan lagu ini dengan muka selamba dan tiada perasaan. Anda menyanyi seumpama anda berada di dalam dunia anda sendiri yang tidak ada orang kacau. Mempunyai serak yang best akan tetapi cara nyanyian awak banyak yang mendatar. Tiada sedikit vibrato untuk melunakkan nyanyian anda pada lagu tersebut. Pitching anda juga ada yang lari sedikit. Lontaran yang kurang padu dan tidak menampakkan genre rock itu power. Jaga-jaga dengan nyanyian yang santai kerana ia juga dapat menjunamkan presentation nyanyian anda. Feel anda juga ada nampak sedikit dan tidak all out habis. Syabas kerana anda berani mencuba lagu ini dan diharap saya dapat berjumpa dengan anda lagi di pusingan yang seterusnya.
Saya sukakan atitud anda pada lagu ini, bersahaja tapi masih ada feel rock tersendiri. Julat lagu agak rendah untuk anda, membuatkan anda agak selamba dalam menyampainya. Serak (semasa pre-korus dan korus) anda punyai karakter tersendiri. Ini keunikkan anda mengapa dipilih untuk menjadi Top 12. Walaupun bukanlah peserta terkuat, tapi anda ada keunikkan tersendiri. Syabas Amerul kerana berani mencuba sesuatu yang lain dari yang lain.
Pic & Intonasi
Penghayatan
Originaliti

Komen Lain : Tulis Di Sini :
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}