Kelas Vokal Online

Anda Ingin Belajar Vokal?

Tapi Tiada Tempat Belajar Di Tempat Anda?

Atau Tiada Masa Sesuai Kerana Sibuk?


MARI BELAJAR VOKAL SECARA ONLINE! 

Apa Kelebihan Belajar Secara Online?

1. Jimat Masa, Wang & Tenaga

Berdasarkan pengalaman saya, belajar secara online lebih menjimatkan masa, wang & tenaga.

#Tak perlu keluar duit minyak dan tol semata-mata nak pergi kelas vokal. Cume perlu pastikan line internet yang baik dan kawasan yang tidak bising.

#Tak perlu drive 20-30 Minit datang studio. Tak perlu nak menghadap jem, susah2 cari parking semua tu.

#Yang bawak anak, tak perlu habiskan masa menunggu sampai sejam setiap kelas.

 

2. Masa Flexible

#Masa boleh bincang. Contoh, minggu pertama nak belajar hari Ahad, pukul 2 petang. Minggu kedua nak malam pulak, tapi hari Sabtu, pukul 8 malam. Kalau ada hal, tinggal bagi tahu je, nanti kita tukar ke hari lain. Boleh adjust punye..:)

 

3. Pembelajaran Lebih Tenang

#Pelajar boleh lebih fokus pada kelas. Tak perlu lagi risau balik lambat ke, rushing nak habis kelas sebab takut jem.

#Yang perempuan tak perlu risau takut kena ragut ke kalau balik malam-malam.

#Yang naik motor tak perlu risau hujan ke, roadblock ke, sebab roadtax tak hidup..:)

 

 

Macamana Belajar Secara Online?

  1. Sebelum kelas saya akan emailkan topik yang kita nak belajar. Saya akan mintak student baca dulu dan fahamkan. Jadi kita tak buang masa ketika kelas nak baca teori-teori tu semua. Jadi student ada idea nak praktis apa atau nak tanya apa time saya call.
  2. Bila dah ready saya akan call pakai Whatsapp Video Call. Biasanya untuk kelas Pertama kita akan ada sedikit sesi suai kenal. Supaya student lebih selesa dan tak takut atau malu-malu nak nyanyi depan saya. Kelas saya ni santai-santai je..hehe
  3. Bila dah ok, baru saya mintak student tu nyanyi satu lagu. Kemudian saya akan menilai tahap nyanyian student tu. Dari nyanyian itu baru saya tentukan, latihan apa yang sesuai untuk student tersebut. Tahap nyanyian berbeza-beza..bergantung pada kemampuan setiap individu.
  4. Contohnya saya detect masalah utama student tersebut ialah pernafasan, jadi saya akan tumpukan pada topik pernafasan selama 1 Sesi. Kalau masalah Pitching, saya akan fokus pada latihan untuk memperbaiki pitching.
  5. Bila dah habis kelas, boleh whatsapp saya apa2 yang tak faham. Saya akan cuba jawab dalam bentuk artikel dan saya share dalam blog saya supaya orang lain boleh baca sekali.
  6. Dalam kelas saya, saya lebih fokus pada latihan praktikal, kerana segala teori-teori vokal dan nyanyian boleh didapati secara percuma di internet. Apa yang saya cuba lakukan ialah membantu student untuk memahami sesuatu teori itu dan mengaplikasikannya dalam nyanyian.

 

 

Apa yang diajar dalam 5 Sesi tu?

#Sesi Analisa
#Teori Asas Vokal & Nyanyian
#Mengenal Julat Suara
#Teknik Pernafasan
#Projection Suara
#Pitching & Tempo
#Artikulasi
#Kreativiti & Dinamik
#Penghayatan & Penjiwaan

Ini antara topik-topik yang akan dibincangkan ketika kelas. Jarak di antara satu sesi ke sesi seterusnya adalah satu minggu. Jadi student mempunyai masa yang mencukupi untuk menguasai sesuatu teknik sebelum mempelajari teknik lain atau teori lain.

 

Apa Lagi Yang Menarik?

#Kalau-kalau time kelas terlupa nak tanya. Dah habis kelas boleh whatsapp je saya. Nanti saya jawab..
#Kalau nak mintak saya komen pun boleh.Record je audio..nnti sy komen.
Tengah2 malam pun kalau saya tak tido lagi saya reply..:)
#Khidmat Nasihat lain berkaitan dengan vokal, contohnya tips penjagaan suara ke..
#Keistimewaan ini anda akan dapat bila anda join kelas ini dari Sesi 1 sampai lah Sesi 5. Lebih kurang 5 minggu atau sebulan lebih..:)
#Selama join kelas saya, saya akan sediakan artikel, video2 yang dapat membantu student meningkatkan mutu nyanyian masing-masing.
#Yang paling best, kalau saya jumpa yang berpotensi, saya akan rekemen kan dekat kawan2 produser saya supaya amek korang jadi penyanyi dia..:)

 

Testimonial Pelajar

 

Berapa Harganya?

RM350
(5 sesi)

Sila Mesej untuk maklumat lanjut!

MESEJ KAMI !

 

46 komen

  • Shahrizan January 29, 2018   Balas

    Assalam,

    Saya ingin mempelajari teknik nyanyian Mixed Voice dengan cara yang betul dan mengekalkan tone suara yang baik. Selama ini saya hanya menyanyi menggunakan Chess Voice saya sahaja yang menyebabkan saya selalu kehabisan suara, kepenatan dan sukar mencapai nada yang tinggi. Walaupun kini saya sudah serba sedikit memahami dan mempraktikalkan teknik Mixed Voice ini tetapi saya telah kehilangan tone suara yang baik dan gagal mengawal kestabilan suara. Saya perlukan seorang guru yang boleh mendengar dan mengajar apa yang perlu saya lakukan untuk memperbaikinya.

    Adakah kelas Advanced untuk orang seperti saya?

  • unknown March 19, 2018   Balas

    kalau suare sampah join ni ade harapan x

  • Nabila April 20, 2018   Balas

    Salam,saya nk tanya mcm mana nk join kelas vokal sajakiri?Ada contact no x?

  • Amy May 25, 2018   Balas

    Nk tnya mcm. Nk hdir dlam vokal ni

    • Zainal Zulia May 30, 2018   Balas

      nanti selepas raya kami umumkan. dah daftar? sajakiri.com

  • Bilal June 20, 2018   Balas

    Saya ialah seorang muazzin. Saya berminat nak memantapkan vokal saya supaya saya mampu melaungkan azan dgn pelbagai tarannum. Adakah kursus ini sesuai utk tujuan tersebut?

  • Aziep Hassan June 24, 2018   Balas

    Salam…macam mana cara ingin menyertai kelas vocal.. Sye ingin sangat²

  • SABRINA July 18, 2018   Balas

    ASSALAM…SAYA NAK JOIN KELAS VOCAL ONLINE..
    INFO DARI ‘PAPA K’ ..

    • Zainal Zulia July 18, 2018   Balas

      wasalam Sabrina. silakan lakukan pembayaran di atas.

  • Nur Husna September 14, 2018   Balas

    Salam.. Saya mahu untuk dapatkan info lebih dekat lg pasal kelas ni.Saya nak berhubung dulu buat sementara ni untuk tahu lebih mendalam..Dan saya jugak mahu belajar vokal.

  • Abu Bakar (Burn) September 28, 2018   Balas

    Salam tuan, saya ingin belajar kelas vokal TETAPI saya kosong. Xpernah belajar sebelum ini.

  • ika redzuan October 1, 2018   Balas

    hi, boleh buat kelas online ke? jauhlah nak pergi kelas

  • Eadilyson October 25, 2018   Balas

    Saya mahu perbaiki nyanyian saya.
    Saya berasal dari sabah
    Dan sya akan berkerja di kuala lumpur bulan 11 ini dan saya mahu belajar vokal di sana

  • Wan November 14, 2018   Balas

    Hai nak tanya, saya punya vocal sgt slow dan pernafasan saya selalu x sampai bila nk nyanyi walaupun lagu x tinggi mana, Kelas ni boleh tlg saya improvekan pernafasan dan perluaskam range vocal kah?

  • ZubirZain November 19, 2018   Balas

    Bnyk view, baca dan ikut cara pernafasan diafragma tpi pelik bila nyanyi kekadang OK kekadang KO. Mcm mana tu?

    • Zainal Zulia November 23, 2018   Balas

      Marilah sertai kelas kami untuk tahu itu.

  • Hafiz November 28, 2018   Balas

    Nak tau teknik nyayian betul he….suka karok open Dan smule…tapi kasi Bedal je…adlist nmpak mcm pro skit hahahH

  • Amirul Haqim December 2, 2018   Balas

    assalam , saya brminat utk bljar di klas vokal ni

    • Zainal Zulia December 2, 2018   Balas

      2. BELAJAR VOKAL

      1. Kami menjalankan kelas vokal secara individu 45 minit persesi sebanyak 4 kali di studio kami di Kota Damansara, Petaling Jaya.

      2. Setiap pelajar juga boleh buat persembahan akustik di pentas Lokasi, sebaik selesai pembelajaran.

      3. Pelajar boleh menyusun kelas sendiri, mengikut jadual sendiri (setiap Ahad) Sebagai contoh, kami ada pelajar dari Kuantan, dan dia datang sebulan sekali.

      4. Malah kami ada menyediakan kemudahan ansuran bulanan :
      Bayar penuh : RM 370 (diskaun 17%)
      Ansuran 3 bulan x RM 130 (diskaun 13%)
      Ansuran 6 bulan x RM 68 (diskaun 8%)
      Ansuran 12 bulan x RM 37(tiada diskaun)

      5. Untuk maklumat lanjut, sila ke https://sajakiri.com/kelas-vokal

  • Eadilyson December 4, 2018   Balas

    Sya Eadilyson berasal dari sabah
    Sekarang kat semenyih berkerja disebuah hotel shif malam

    Sy minat bernyanyi
    Sy nk belajar dlm bidang nyanyian
    Sy nk perbaiki setiap2 kelemahan sya dlm bidang nyanyian
    Jdi itu sya mahu belajar dengan anda.

  • Eadilyson December 4, 2018   Balas

    Sya Eadilyson berasal dari sabah
    Sekarang kat semenyih berkerja disebuah hotel shif malam

    Sy minat bernyanyi
    Sy nk belajar dlm bidang nyanyian
    Sy nk perbaiki setiap2 kelemahan sya dlm bidang nyanyian
    Jdi itu sya mahu belajar dengan anda.

    Tapi masalahnya saya jauh dari studio anda 😐

    • Zainal Zulia December 10, 2018   Balas

      Dekat aje Semenyih dan Kota Damansara. Dalam 43 minit aje.

  • Azrul Cuckoo December 12, 2018   Balas

    Saya ada 2 suara
    Boleh ke masuk?

  • Farez January 8, 2019   Balas

    Pm address tuan beserta no tel

  • Lynn August 7, 2019   Balas

    ada kelas area jb tak ?? saya berminat

  • Zack November 14, 2019   Balas

    Saya rasa saya boleh nanyi tapi saya baru nak start menyayi and jarang guna suara saya yang betul2 . Saya nak masuk kelas vocal ni supaya saya nak cari suara sebenar saya hight atau low and nak belajar cara penafasan , boleh ke guru kelas vocal ni ajar saya ?

  • Yana February 19, 2020   Balas

    Kelas buka dari pukul berapa ke pukul berapa?
    Contoh… kalau malam hari Jumaat?

    Nak belajar bukan nak jadi artis…
    Tapi hobi menyanyi dan nak menyanyi secara betul je…
    Is it ok?

  • Mohamad amirul bin Syafruddin April 10, 2020   Balas

    Sila pm saya amirul 0166708735

  • Lim April 28, 2020   Balas

    Kalau nyanyi tpi suara terkeluar dari hidung boleh join utk diperbaiki dak?

  • Elyana May 21, 2020   Balas

    Saya nak belajar vokal untuk memperbaiki saya punya suara.Tapi saya masih lagi bersekolah.Mak ayah saya agak tidak menyokong saya belajar vokal.Boleh ke kalau saya nak join kelas ni

  • nurfakaruddin bin shahrulaizan May 22, 2020   Balas

    Assalammualaikum tumpang Tanya encik Saya berminat sangat2 nak jadi penyanyi tapi Saya Tak tahu boleh ke Tak Saya menyanyi jadi boleh ke encik ajar Kan pada Saya secara online….mcm Mana ye kalau boleh alhamdulilah…..

  • Mohd firdaus May 30, 2020   Balas

    Adakah kelas ini bergantung pada peringkat umur? Sekiranya usia dah 3 siries..

  • Aura June 27, 2020   Balas

    saya berminat nak belajar vokal. saya tak pernah menyanyi secara live setakat pi karok je.. tp hentam kromo je.. mcmna saya nak tahu vokal saya boleh diperbaiki dlm kelas ni atau sy tak layak blajar vokal? boleh dgr dulu suara saya ke

Tinggalkan Soalan / Komen...