Maya


Biodata

nama : Maya Lyana
Pekerjaan : Pelajar UKM
Asal/tempat tinggal : Terengganu
– umur : 24 tahun (2016)
– minat dan kelebihan : menyanyi

 

Pencapaian

Ke-10 (12 Peserta) P1M5 .


 

Pusingan 1 Musim 5 :
Tempat ke-10 (12 Peserta)

(37 Tamu SV)

6.5 / 10 Tim Arab SV
{{ reviewsOverall }} / 10 Mata (29 Tamu SV)
Azhar Imran
Anda punya tempo agak baik utk lagu yang tiada iringan drum sebegini. Ada penghayatan, walaupun agak terlebih tapi ada usaha situ. Intonation juga agak stabil. Pitching ada lari walaupun tak banyak tempat. Tapi dimana lari tu ia sgt ketara. Perlu lebihkan praktis pitch. Range lagu ni pun tak mencabar untuk vokalis wanita. Next round masuk lagi, sila pilih range yg lebih mencabar.
Shahrul Hafiz
Tahniah diatas pernyertaan anda buat pertama kali. Anda mempunyai tone tersendiri. Feel anda pada muka dan lagu tidak sama. Feel pada muka lebih nampak ekspresinya daripada feel pada lagu. Anda cuba memainkan note untuk di lenggokkan tetapi bunyinya tidak berapa solid. Turun dan naik note scalling itu nampak seperti seketul seketul yang tidak berapa solid. Last part note yang anda cuba mainkan itu seolah olah ada yang tergantung. Dinamik pada lagu yang anda bawa itu tidak nampak berapa kuat. Sepatutnya pada waktu klimaks dan seterusnya anda harus beri attacking lagi. Pitching dan tempo ada juga yang lari pada beberapa tempat sahaja. Kaji dulu lagu yang hendak dibawa agar kita boleh isikan ia dengan attacking agar ianya nampak dinamik dan bercorak lagi.
Penyampaian anda punyai feel dan tone yang tersendiri. Tiada keistimewaan nyata, namun persembahan baik. Tapi masih cukup unik untuk menduduki Top 12. Saya juga tidak dapat menjumpai kelemahan nyata, kecuali ada kesilapan pic semasa korus akhir. Presence dan penghayatan anda cukup kuat, menutup kelamahan kecil tersebut.
Pic & Intonasi
Penghayatan
Originaliti

Komen Lain : Tulis Di Sini :
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}