Noah


Biodata

 

Nama : Noah
Umur : 31 tahun (2017)
Asal : Kota Marudu Sabah
Email : saitamasenpai536@yahoo.com
Kemahuan : ingin menjadi salah seorang anak seni yang mewarnai industri muzik tanah air

 

Pencapaian

Ke-5 SVM8(A)


 

SVM8 (A):
Ke-5 (12 Peserta)

(13 Tamu SV)

7.23 / 10 Tim AJK SV
{{ reviewsOverall }} / 10 Mata (10 Tamu SV)
Azhar Imran (Ketua Juri)
Anda mempunyai suara yg lantang. Itu adalah satu aset. Vibrato anda strong tapi tak konsisten. Vibrato ni kalau nak buat kena commit. Kalau rasa mcm tak perlu, jangan letak. Kalau tak akan kedengaran vibrato yg lemah dan akan kehilangan langsung feel nye sebab kedengaran tidak jujur. Secara overall nyanyian anda agak baik tapi tiada rasa/feel. Anda sekadar nyanyi dgn jelas dan lantang. Tiada inti yg kukuh.
Ahmad Muadz (Guru Vokal)
ni pada sy contoh suara yg ade weight. control technic yg juga baik tp perlu dikemaskan lagi. lebih lebih bila awak cuba adlib sikit sikit kat belakang. bile kite nk try adlib sesebuah lagu tu. perkara yg penting adalah firm dan confident. anda kene pastikan kt mane nk adlib. kene practise n lock the way u nk adlib. klu tak buat cm tu nyanyian kite jd mcm main kereta langgar kt fun fair tu. lg langgar lg syok. tp end up tak kemane pun rase syok tu. tone awak baik n sedap. tp tone yg baik klu tak pndi pakai, rugi bro. sayang sgt. die jd biasa je tanpa ade ape ape yg dpt tampar pendengar.
Anda punyai vokal yang baik dan lantang dan punyai feel yang sangat baik. Tidak bosan didengar. Nyanyian anda agak sempurna bagi pandangan saya, sehinggakan saya kehabisan idea untuk menulis. Walaupun begitu, naluri saya berkata agak sukar untuk anda memenangi pusingan ini, kerana mungkinnya faktor X anda tidak seberapa kuat. Diharap Noah terus sertai, tidak mustahil boleh menang di musim lain.
Pic & Intonasi
Penghayatan
Originaliti

Komen Lain : Tulis Di Sini :
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}