Shazwan


Biodata

Nama:MOHAMAD SHAZWAN SHAUQI BIN ITHNIN
Umur: 21 TAHUN
Asal: Johor Bahru
Kemahuan: Mahu belajar teknik bernyanyi dengan betul dan menjadi penyanyi

Pencapaian

Ke-3 (5 Peserta) SVM10(A)


 

SVM10 (A):
Ke-3 (5 Peserta)

(15 SVian)

7.5 / 10 Juri Pro SV
{{ reviewsOverall }} / 10 Mata (15 SVian)
Azhar Imran (Ketua Juri)
Saya suka suara kamu. Pilihan lagu yg sesuai dgn jiwa anda. Tone kamu ada weight tapi juga ada sengau. Kombinasi tu menarik. Ramai yg sengau, weight nye kurang. Cuma lagu ni tiada bridge jadi jika anda cuba sesuatu yg lebih kreatif atau mencabar, dgn menukar sedikit phrasing atau letak adlib skit, akan kedengaran lebih dinamik.
Ahmad Muadz (Guru Vokal)
Shazwan, tone anda sgt baik dimana suara anda punye weight yg setiap penyanyi perlu ade. dalam konteks teknikal vokal, pertamanye pembukaan rongga mulut anda masih tidak tepat kerana ianya masih ketepi bukan kebawah. try bukak mulut dengan lebih luas. kerana pembukaan mulut yg kecil, sebutan anda jadi tidak strong. lebih lebih lagi apabila anda menyebut konsonan ‘A’ ianya kedengaran sgt leper. breathing anda overall tiada isu, penggunaan chest voice yg pada saya bagus ttp masih boleh dibaiki untuk anda menghasilkan resonance yg lebih cantik dan rounded. try push yourself to your limit. overal satu cubaan yg baik dan terus sertai musim akan datang ye.
Zainal Zulia (Komposer)
Saya sukakan tone macho anda. bila tarik ada serak. best, memang jantan. tapi saya berpendapat nyanyian anda agak terlalu selamat, apatah lagu ini juga agak mendatar dan tiada dinamik yang jelas, hanya verse dan korus saja. Cadangan saya, harus dinaikkan key lagu, dan variasikan penyampaian anda dengan menambah adlib.
Pic & Intonasi
Penghayatan
Originaliti

Komen Lain : Tulis Di Sini :
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}